YMCA Lviv

YMCA Lviv er en af samarbejdspartnerne i Local 2 Local. Med stor hjælp og støtte fra KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus har YMCA Lviv i 2016 åbnet deres foreningshus, ARC.

Scroll

Kort om YMCA Lviv

YMCA Lviv er en af de yngre YMCA foreninger i Ukraine - kun godt fem år. Foreningen adskiller sig en del fra de fleste andre lokale YMCA foreninger i Ukraine, fordi Lviv som by både er historisk, men i dag også en meget kunstnerisk og kulturel by. Det afspejles i foreningens medlemmer, som er meget kreative og spontane. 

En af de helt store problematikker for YMCA Lviv har været, at foreningen ikke har haft et foreningshus til at drive foreningen. I 2016 fik YMCA Lviv - med hjælp fra KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus - et foreningshus, hvorfra de nu arbejder benhårdt på at få aktiviteter op at køre og være selvforsynende.  

Foreningen driver en række projekter. Eksempelvis open mindfullness kursus, kung fu workshop, forskellige yoga hold, teaterhold og stop-motion videoanimation. Desuden bruges foreningslokalerne også som galleri.

I januar 2017 var en række medlemmer af KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus på besøg, for at se det nye foreningshus i Lviv. Du kan læse mere om oplevelsen her.

YMCA Lviv på Facebook

Der sker mange ting og sager i foreningshuset, ARC, i Lviv. På Lvivs facebookside er det muligt at følge med i nogle af de aktiviteter, der finder sted.

Hvis du ikke er en haj til ukrainsk, kan du dog også følge med her, hvor vi løbende vil oversætte opslagene til dansk, så du kan blive opdateret omkring det seneste nye i YMCA i Lviv

YMCA Lviv på Facebook

En af aktiviteterne i ARC er stop-motion animation kurser for børn. I denne videoen kan du se, hvordan de bliver til.

Stop-motion kurset er et meget populært kursus i Lviv. I februar blev der afholdt et introduktionskursus for 12-16 årige.
På kurset blev der undervist i stop motions hovedprincipper og der blev fokuseret på samarbejde mellem børnene. 
Kurset bestod af ti lektioner af to timers varighed hver.