YMCA World Council

Styregruppe for Distrikt Aarhus til YMCA World Council 2022

Bliv en del af en kommende styregruppe, der har fokus på at tænke KFUM og KFUK Distrikt Aarhus med ind i YMCA World Council 2022.

Morten Madsen

En unik mulighed for KFUM og KFUK i Aarhus

Hvis du ikke allerede ved det, så kommer YMCA World Council til Aarhus i sommeren 2022. World Council fungerer som generalforsamling for alle YMCA-bevægelser - heriblandt KFUM og KFUK i Danmark. Derudover er World Council en international konference, hvor alle YMCA-bevægelser deler viden og erfaringer med hinanden.

At være vært for dette arrangement bliver en meget speciel oplevelse. Det er kun anden gang, at World Council kommer til Danmark. Derfor vil vi i Distrikt Aarhus arbejde på at gøre Aarhus klar til at byde velkommen til over 1.000 delegerede og frivillige fra 120 lande.
I den forbindelse har Distrikt Aarhus valgt at stable en styregruppe på benene, og styregruppen har brug for flere hænder. Formålet med styregruppen er at planlægge, hvordan KFUM og KFUK i Distrikt Aarhus kan være en del af World Council - før, under og efter det finder sted. 

Din indflydelse på KFUK og KFUK i Aarhus

Som sagt har styregruppen brug for flere frivillig, som vil være med at gøre Distrikt Aarhus en del af World Council 2022. Men hvordan kan man det? Der er mange måder, hvor du som en del af styregruppen kan sætte dit præg på noget nyt.

D. 27. september var repræsentanter fra lokalforeninger og projekter i Aarhus samlet med Distriktsbestyrelsen for at diskutere Distrikt Aarhus' muligheder under World council. De brainstormede om intitiativer, som fokuserede på områderne 'aktiviteter', 'synlighed' og 'frivillige'. Der var mange gode idéer den aften. De omhandlede bl.a. lancering af en WoCo-øl, M&K-logoer og bannere i bybilledet og aktivering af frivillige. 

Styregruppens opgaver

Det er dermed med udgangspunkt i de tre fokusområder, 'aktiviteter', 'synlighed' og 'frivillige', at udvalget har sine opgaver. Det er tre store områder, som kan give mange forskellige opgaver. Det vedrører fx:

  • At videreudvikle de tre fokusområder 'aktiviteter', 'synlighed' og 'frivillige'
  • At sikre kontakten mellem Distrikt Aarhus og Landsudvalget
  • At være med til at danne overblik over distriktets aktiviteter i løbet af World Council 2022
  • At tænke Aarhus KFUM og KFUK ind i World Council 2022

Hvis du synes, at det kunne være spændende at være en del af styregruppen, så kan du kontakte formanden for Distrikt Aarhus, Anne Damsgaard, på mailen formand.aarhus@kfum-kfuk.dk.

Du kan læse mere om YMCA World Council 2022 her.

Vi glæder os til at høre fra dig.