Billede af: Christian Blom-Bloch

Lokalt

Kor fra UNESCOs Verdensarvsliste giver koncerter i Aarhus

I juni kan du få en særlig, kulturel oplevelse, når koret, Ukraine – Terra Incognita, synger i to aarhusianske Folkekirker

Bjarni Mohr

Nu har du snart mulighed for at få en kulturel oplevelse i særformat med det ukrainske kor, der genremæssigt er så særligt, at det er på UNESCOs Verdensarvsliste, som FN vurderer, har en enestående værdi.

Koret rejser direkte fra det krigshærgede Ukraine til Danmark med deres sange, der har en så stor kulturel værdi, at koret er på den fornemme liste med kulturel arv, som UNESCO vurderer bør bevares.

Giver to koncerter i Aarhus

Det ukrainske kor besøger Danmark i dagene fra 13. til 18. juni, og to af koncerterne giver koret i Aarhus. Den ene koncert bliver i Skæring Kirke i Egå torsdag d. 15. juni og den anden koncert bliver i Gellerup Kirke fredag 16. juni.

Koret, Terra Incognita, giver ikke kun koncerter i Aarhus, og koret besøger i juni også Kjellerup (mellem Silkeborg og Viborg), Herning, Kolding og Horsens. Se hele koncertkalenderen nedenfor.

Video: Optagelse fra Musikhuset i Aarhus (juni 2020)

Terra Incognita betyder ukendt land, og netop formålet med korets rejse i Danmark er at formidle Ukraines historie og kultur, så flere lærer landet at kende. Koret synger derfor udvalgte sange fra den ukrainske sangtradition.

Koncertkalender for Terra Incognita

  • Tirsdag 13. juni klokken 19: Kjellerup Bibliotek, Silkeborg
  • Onsdag 14. juni klokken 17: Hedeagerkirken, Herning
  • Torsdag 15. juni klokken 19:30: Skæring Kirke, Aarhus
  • Fredag 16. juni klokken 17: Gellerup Kirke, Aarhus
  • Søndag 18. juni klokken 10:30: Brændkjærkirken, Kolding (musikgudstjeneste)
  • Søndag 18. juni klokken 16: Vor Frelsers Kirke, Horsens

Alle koncerterne er gratis.

Relatererde artikler

Se alle artikler