Global frivillig i Palæstina

Bliv global frivillig i Palæstina i 3 måneder og få en fantastisk oplevelse! Her vil du opleve en masse, udvikle dig selv og få en god kulturel forståelse. Som global frivillig i Palæstina vil du opleve en spændende kultur i et land, der er præget af en årelang konflikt.

Læs om Globale Frivillige her

Scroll

Hvad skal jeg lave?

Som global frivillig ved East Jerusalem YMCA vil du kunne arbejde med en masse forskellige opgaver, og dit program vil blive skræddersyet ud fra din profil og dine interesser.

Mulige opgaver:

 • PR og kommunikation
 • Sportsaktiviteter
 • Aktiviteter i en Youth Hub
 • Koordinere besøg fra danske grupper, fx efterskoler, højskoler og Journey for Justice
 • Kontorarbejde
 • Ad hoc opgaver i YWCA inden for især kommunikation, børne- og ungdomsarbejde, fotografering osv.

Hvor skal jeg hen?

Palæstina er et spændende land, hvor man ikke kan undgå at opleve den årelange konflikt tæt på. Det er uundgåeligt, at du vil opleve episoder, som vil gøre stort indtryk på dig. Hele det palæstinensiske folk er påvirkede af situationen, og der er, til tider, store spændinger mellem det palæstinensiske og det israelske folk. Derfor vil vi selvfølgelig klæde dig godt på inden afrejse, så du ikke kommer til at føle dig utryg. Både KFUM og KFUK i Danmark og East Jerusalem YMCA vil i samarbejde sørge for, at du er i trygge hænder under hele dit ophold.

Derudover er Palæstina et land med utrolig flot natur, hellige steder, fantastisk mad og utroligt gæstfrie mennesker, så der er masser at opleve.

Hvornår kan jeg rejse?

Det mest optimale tidspunkt at tage af sted er enten februar-april eller juni-oktober, da der i disse tidsrum er mest at lave. Der er dog også mulighed for at rejse af sted på andre tidspunkter – send en mail, så tager vi en snak om det.

Hvor skal jeg bo?

Som udgangspunkt vil YMCA hjælpe dig med at finde en bolig, som er tæt på dit arbejde. Derudover er der også mulighed for at bo hos en værtsfamilie under dele af eller hele dit ophold. Du skal regne med minimum 1000 kroner til bolig om måneden.

Kan jeg snakke med dem?

I Palæstina er arabisk modersmålet. De fleste er i stand til at kommunikere på engelsk, så vi kræver ikke mere af dig end at du skal kunne begå dig på engelsk.

Hvad koster det?

Du står selv for at finansiere flybilletten, samt kost og logi under hele dit ophold. Du vil være dækket af KFUM og KFUKs rejseforsikring under hele dit ophold.

For at fastholde og udvikle kvaliteten og stabiliteten i de ophold vi tilbyder unge i Danmark, er der en mindre brugerbetaling på 5.000 kr. Disse penge går bl.a. til at dække din forsikring, give støtte til partnerorganisationen og sikre, at du som global frivillig altid både før, under og efter dit ophold har en kontaktperson til rådighed i Danmark.

Vi hjælper gerne med forslag til, hvor du kan søge om støtte til din tur.

Hvad forventer I af mig?

 • At du er medlem af KFUM og KFUK i Danmark eller melder dig ind, inden du rejser
 • At du kan identificere dig med KFUM og KFUK’s grundlag
 • At du har lyst til at indgå positivt i en palæstinensisk foreningssammenhæng
 • At du er klar på en stor oplevelse og vil gøre dit til at få så meget som muligt ud af det
 • At du kan begå dig på engelsk

Kontakt

Har du lyst til at høre mere, så kontakt Arbejdsgruppen for Udveksling og Camps i KFUM og KFUK på udveksling-camps@kfum-kfuk.dk

Andre rejser til Palæstina

Er du mere nysgerrig på vores arbejde i Palæstina, er der meget mere information at hente og flere initiativer og rejser at engagerer sig til netop denne destination.