Myanmar

Scroll

Foundation for Change

– et projekt i Myanmar

Det nye projekt Foundation for Change bygger ovenpå det gamle projekt, og er et Youth Empowerment tiltag mellem KFUM og KFUK, og YMCA Myanmar. Her mødes deltagere og frivillige i Youth Hub’en, der laves workshops og sociale aktiviteter, og vi rækker ud til andre byer i Myanmar for at brede det gode budskab om frivillighed, Public Speaking, Civil Rights mm. Her i Danmark er vi en mindre arbejdsgruppe der sidder med administrative/oplysningsopgaver, og vi følger og bakker op om projektet. Med det store politiske skift er Myanmar lige nu udfordret. Det ændre muligvis perspektiverne for projektet, men KFUM og KFUK støtter på bedste vis op om YMCA’s arbejde for de unge i Myanmar.

Hvorfor er der brug for et projekt i Myanmar?

Fra britisk koloni til selvstændighed, militærregime og mere demokrati med Aung San Suu Kyi som frontfigur har landet med de gyldne pagoder og de lange floder oplevet store op-og nedture. Med brud på menneske- og civilerettigheder og økonomiske, sociale og politiske problemer, samt den nuværende situation med militæret og dets tilbagevendende brutale magt, arbejder vi i KFUM og KFUK og YMCA Myanmar for, at skabe en bedre hverdag for den myanmarske ungdom. Vi arbejder på at give dem en stemme, redskaber og en tro på at de kan ændre deres egen og medborgeres liv til det bedre. 

Minglabar Myanmar (2014-2018)

KFUM og KFUK og FDF havde i 2014-2018 projektet ’Minglabar Myanmar/Foundation for Change’ i samarbejde med YMCA Myanmar, YWCA Myanmar og Shalom Foundation. Projektet var et Youth Empowerment projekt i Yangon, hvor vi arbejdede med tematikker såsom Public Speaking og civile rettigheder, og vi havde en Youth Hub hvor unge frivillige samledes. I Danmark lavede den danske arbejdsgruppe undervisningsmateriale og events omkring Myanmar, ligesom der var udveksling mellem danskere og myanmanesere, hvor vi blandt andet deltog på Wonderful Days sammen, og hvor der er blevet arrangeret rejsegrupper til Myanmar og projektet i Yangon.

Læs her evalueringen af det gamle projekt


Evaluering af Minglabar Myanmar

Se flere billeder