Bliv praktikant i verden

Scroll

Rejsemuligheder

Rejs ud som praktikant igennem KFUM og KFUK i forbindelse med dit studie. På denne måde kan du kombinere studieliv, faglighed og kulturmøde. Du bliver en del af en spændende kultur og lokalforening, og du får lov at se et land fra indersiden. Læs mere om de specifikke lande, vi samarbejder med.

 

Rejsefortællinger

Herunder har vi samlet et lille udvalg af udsagn fra tidligere praktikanter. De fortæller om deres rejseoplevelser som praktikanter i hhv. Pietermaritzburg og Cameroun. God læselyst, vi håber det giver anledning til, at rejselysten kun bliver større! 

Cameroun

Praktikant hos YMCA Cameroun

Anne Reuss Schmidt

Alder: 25
By: Aarhus

Hvad har du fået ud af opholdet? 

Mit praktikophold  Cameroun har givet mig en konkret viden om, hvordan arbejdskulturen kan være på et kontor i et land som Cameroun. Det har været med til at gøre mig mere omstillingsparat, og i det hele taget udvidet min horisont.

Hvad gjorde størst indtryk på dig? 

Jeg var meget fascineret over, hvor stor en rolle religion spiller i landet – både hos det enkelte menneske og i bybilledet. Man ser biler køre rundt med bibelvers i bagruden og flere butikker er opkaldt efter elementer fra kristendommen på den ene eller anden måde. Derudover var det også bare rigtig spændende at opleve et land, der er så anderledes end Danmark.

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 

Jeg vil anbefale andre at tage af sted, hvis de har lyst til at opleve Cameroun og prøve at leve der. Det er en fantastisk mulighed for at blive klogere på et afrikansk land!

Sydafrika

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika

Mia Johnson

Alder: 24
By: Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? 

Jeg har fået rigtig meget ud af opholdet, men jeg skal prøve at gøre det kort. Først og fremmest har det været utrolig spændende at lære en ny kultur at kende, hvor jeg til tider har fået sat min egen danske hverdag i kontrast, hvilket jeg er overbevist om, har været utrolig sundt og givende. Eftersom jeg var afsted i praktik på baggrund af min uddannelse, har jeg fået afprøvet en masse akademiske og faglige kompetencer i praksis, hvilket har gjort mig stærkere i forhold til min uddannelse. Derudover er mit engelske klart blevet forbedret, da størstedelen af de ansatte snakker engelsk. Ikke mindst har jeg lært rigtig meget om mig selv, f.eks. er jeg blevet mere tålmodig, og jeg har lært vigtigheden i at snakke ”lige ud af posen”, hvilket jeg har oplevet, har været en fordel i Sydafrika. Jeg oplevede rigtig mange af sydafrikanere som åbne, kærlige og sjove, så jeg har selvfølgelig fået en masse dejlige venner i YMCA Pietermaritzburg, som jeg planlægger at besøge til efteråret. 

Hvad gjorde størst indtryk på dig?

I forbindelse med mit universitetsprojekt deltog jeg i deres program Y-Justice, som fokuserer på hjemløse unge. Her delte mange af de unge deres personlige fortællinger om livet på gaden, hvorved jeg i høj grad er blevet bevidst om, hvordan de oplever at blive behandlet af deres medmennesker, og hvilke midler der kan forbedre deres liv på gaden. At sætte mit eget liv i perspektiv til deres liv, gjorde virkelig stort indtryk på mig. Det gjorde også stort indtryk på mig, hvor meget ansvar nøglepersoner – især på min egen alder – havde i organisationen, og hvor godt de klarede deres arbejdsopgaver. I den forbindelse var det også imponerende at opleve, hvor godt organisationen i Pietermaritzburg hænger sammen både arbejdsmæssigt, kristent og socialt.

 Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 

Jeg vil helt klart anbefale at tage på en lignende rejse, hvis du gerne vil opleve verden inden for trygge rammer. At rejse med KFUM og KFUK og YMCA gav mig en stor sikkerhed i form af møder før, under og efter opholdet, både i form af fysiske møder, mailkorrespondance og telefonopkald. Derudover er det en helt fantastisk mulighed for dig, hvis du gerne vil opleve og være en del af forskellige projekter, som søger at styrke og hjælpe børn og unge. Selvom du indgår i et samarbejde, er der rig mulighed for at komme med idéer, tage initiativ og sætte dit særpræg.

Praktikant i Pietermaritzburg, Sydafrika

Morten Birnbaum

Alder: 21
By: Esbjerg

Hvad har du fået ud af opholdet? 

Jeg har fået så utroligt meget ud af dette ophold! Venskaber fra hele verdenen, da vi var i Pietermaritzburg samtidig som et andet program fra Norge, så jeg fået fornøjelsen at leve sammen med mange andre unge mennesker med historier og oplevelser fra hele verdenen. Det har givet mig så meget både på en personlig og akademisk basis: Jeg har mødt mennesker som aldrig havde regnet med at jeg skulle møde, så jeg er rejst fra dette ophold med, en ny norsk kæreste og nye venner, jeg skal bruge hele min påske på at rejse til og besøge. Men det har også været sådan en lærerig oplevelse, at møde en ny kultur for første gang, for du lære ikke bare om mennesker på den anden side af verdenen, men også så meget om dig selv. 

Hvad gjorde størst indtryk på dig? 

De mennesker jeg har arbejdet med og lokale jeg har levet med, har lært mig at leve livet og nyde nuet. Jeg elsker en fast kalender og tidrammer, så jeg må sige at “African time” helt klart er det der har gjort det største indtryk på mig, og det er ihvertfald noget jeg kommer til at holde fast i her hjemme i Danmark. 

Hvorfor vil du anbefale rejsen til andre? 

Udover at det jo er et smukt land med fantastiske muligheder for at opleve alt hvad Afrika har at tilbyde, så får du muligheden for at se hvor stor YMCA er og hvor stor en forskel der bliver gjort for unge mennesker i alle situationer. Clinton, CEO af YMCA Pietermaritzbrug, er en af de mest velkomne mennesker der findes og han er sjælen af YMCA og han forstår bedre end nogen anden at vise hvad en vendersomspænende NGO har og byde på. Du vil komme hjem med en fornyet energi for KFUM og KFUK. Og de mennesker du kommer til at møde til efterlade et indtryk på dig, der vil holde i flere år, det er jeg sikker på.