Søndagsudflugt til Aarhus Børnehøjskole

I dag har vi været i Aarhus 😀😀Det er kun anden gang projektgruppen for Amager Børnehøjskole mødes, og første gang vi tager på udflugt sammen. Selvfølgelig for at besøge Danmarks første Børnehøjskole i Aarhus.

Peter Vittrup

Vi mødes i mores klokken 08.35 på ved DGI-byen i København. Gruppen var ramt af influenza, Corona(test) og speciale, så vi var færre end planlagt. Men stemningen var helt rigtig. Søvning søndagsudflugt med kaffe i termokanden og plastickrus med i tasken.

Kombardo videre til Aarhus.

Og så klar frokost på Aarhus Børnehøjskole.

Michael Hejsel bød os velkommen og gav os sin personlige fortælling om opstarten af Børnehøjskolen. Fra dengang en lille gruppe i 2014 stod på KFUM og KFUK Distrikt Aarhus’ stormøde og præsenterede ideen om “Verdens mindste højskole”.

Frem til i dag hvor højskolen kører på tredje år.

Vi hørte blandt andet om tilblivelsen af Børnehøjskolens grundværdier: Nysgerrighed, værdighed og kvalitet. Om hvordan blandt andet værdien om “kvalitet” i starten blev opfattet som lidt provokerende i en organisation, som måske traditionelt formulerer sig mere blødt.

Men også at netop “Kvalitet” i dag en em værdi Børnehøjskolens frivillige virkelig har taget til sig, og er blevet glade for. Som Michael selv forklarede det:

“Hvis vi gør noget, så gør vi os umage, og så gør vi det ordentligt.” Michael Hejsel, Aarhus Børnehøjskole

 

Og vi fik fortællinger om store byggeprojekter, små indretningsdetaljer, gåbussen, hemmelige steder osv. Og en fuld rundvisning i den fantastiske bygning, der danner rammerne om Aarhus Børnehøjskole.

Tusind tak til Michael.

Vi håber at kunne give tilbage senere med erfaringer fra Amager.

Eftermiddagen sluttede med øl og god stemning på Fairbar.

Kombardo retur 16.40.

Og på onsdag mødes vi igen og tager næste skridt til Amager Børnehøjskole 😊