Billede af: Aarhus Børnehøjskole

Vær med til at udvikle Amager Børnehøjskole

Vi søger dedikerede frivillige, der har lyst at engagere sig i videreudviklingen af Amager Børnehøjskole, som åbner i 2022.

Styregruppen

Om Børnehøjskolen

På Amager Børnehøjskole gør vi verden større for de mindste ved at lave kurser og aktiviteter for 6-13 årige. På kurserne kan børnene fordybe sig og lære noget om det, de er sammen om – eksempelvis madlavning, musik og håndværk. På børnehøjskolen vil der altid være fællestid med fortællinger, samtale og fællessang.

Amager Børnehøjskole har et folkekirkeligt ståsted og skaber rum for fortællinger og samtaler, der gør børn og frivillige klogere på sig selv, hinanden og livet. Amager Børnehøjskole har en nysgerrig og åben tilgang til eksistens, tro og samfund med respekt for forskellige holdninger og personlig tro.

Vi er i et stort næsten 100 år gammelt hus, som har en masse charme, og en del af huset er blevet indrettet til børnehøjskole. Vi har gjort os mange tanker om, hvad Amager Børnehøjskole skal være, og derfor har vi brug for flere, som har lyst til at bidrage med energi og engagement, så Amager Børnehøjskole kan blive en realitet. 

Opgaverne

Som frivillig i projektgruppen for Amager Børnehøjskole bliver du en del af en engageret gruppe, som er i gang med at udvikle højskolen. I teamet mangler der flere frivillige, som gerne vil prøve kræfter med kommunikation, So-Me, fundraising, projektudvikling, samt at udvikle, eksekvere og evaluere på Børnehøjskolens testforløb.

Testforløbene kommer til at foregå i foråret 2022, hvorefter Amager Børnehøjskole for alvor åbner for kursister. Projektgruppen mødes hver torsdag eftermiddag/aften, hvor der skiftevis bliver holdt møder, lavet praktisk arbejde, løst fælles opgaver eller arbejdet med eget ansvarsområde.

Kvalifikationer

Du behøver ikke have kendskab til KFUM og KFUK for at være frivillig Som frivillig i projektgruppen får du erfaring med at arbejde med målrettet projektudvikling. Du får mulighed for at afprøve dine faglige kompetencer og tillære nye, som kan være givende for din uddannelse, dit arbejdsliv og dit CV. Du bliver også en del af et større fællesskab af frivillige og medlemmer af YMCA Amager – et lokalt fællesskab med et globalt udsyn. 

Vi tilbyder dig

Som frivillig i projektgruppen får du erfaring med at arbejde med målrettet projektudvikling. Du får mulighed for at afprøve dine faglige kompetencer og tillære nye, som kan være givende for din uddannelse, dit arbejdsliv og dit CV. Du bliver også en del af et større fællesskab af frivillige og medlemmer af YMCA Amager – et lokalt fællesskab med et globalt udsyn. 

Send din ansøgning

Hvis du er interesseret i at være med, så skriv en kort, motiveret ansøgning. Send ansøgningen til mathilde@kfum-kfuk.dk senest den 30. november 2021. Vi tager en uformel snak om hvilke muligheder der er i projektet, og hvordan du kunne passe ind.

Ansøgningsfrist: 30. november 2021

Vi afholder samtaler i starten af december.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Mathilde Hansen på mathilde@kfum-kfuk.dk

Lidt baggrund

Børnehøjskolen er et projekt under YMCA Amager – en lokalforening på Amager. Vi arrangerer aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder hinanden og verden. Vi er en del af KFUM og KFUK i Danmark og verdensbevægelserne YMCA og YWCA.

Læs mere