Bofællesskaber

Bofællesskab på Amager

Beboerne er med til at udvikle foreningen KFUM og KFUK på Amager, som i disse år er ved at skabe et åbent forsamlingshus for lokale fællesskaber på Amager.

Adresse: Oliebladsgade 7, 2300 København S

Kapacitet: 7 værelser

Ud over at indgå i et frivilligt arbejdsfællesskab med andre unge, tilbyder vi, at du kan bo i foreningens bofællesskab, der ligger øverst i vores skønne, gamle foreningsbygning. 

Foreningen

Som frivillig skal du være motiveret for at indgå i foreningens aktiviteter på lige fod med resten af foreningens frivillige. Du bliver en del af et fællesskab af andre engagerede, der arbejder for at skabe et lokalt fællesskab med globalt udsyn. Du bliver således både en del af en forening og et hus.

Det betyder, at hverdagen skal fungere både ift. husets andre beboere og de foreningsaktiviteter, der finder sted. Vi ser bofællesskabet som et stort aktiv for foreningen, og forventer at bofællesskabets beboere vil bidrage til den fortsatte positive udvikling af foreningen og huset.

Bofællesskabet

 • Der er 7 værelser i bofællesskabet
 • Huslejen er 2500 kr. om måneden inkl. forbrug og internet (dog er to af værelserne lidt mindre og koster 2.200 kr)
 • Der er fælles køkken, stor stue, fælles bad- og toiletfaciliteter, fri vaskemaskine, tørrerum og depot. Beboerne deles om pligter og rengøring.
 • Beboerne i bofællesskabet skal selv tilrettelægge hvilke sociale tiltag og spilleregler der skal gælde, det kunne f.eks. være at have obligatorisk fællesspisning i bofællesskabet de uger hvor der ikke er fællesspisning for hele foreningen.

Dit engagement

Der er forskellige muligheder for engagement i foreningen. På nuværende tidspunkter er der stort fokus på at udvikle gode rammer for frivillig-fællesskabet samt sikre kontinuerlig udvikling, hvor vi bliver ved med at være nysgerrige og prøve ting af, som f.eks. en idé om ‘city camps’ eller andre idéer. De mest aktuelle muligheder for engagement er: 

 • Deltage i styregruppens arbejde, som handler om at sikre frivilliges trivsel ved at gennemføre bl.a. fælles husmøder med fællesspisning og fester for frivillige, et godt organisatorisk, sammenhængende set-up samt udvikling og arbejde på visionen om at ‘gøre verden større på Amager’
 • Deltage i at definere et nyt udviklingsprojekt for foreningen f.eks. city camps. Et af de projekter, der startede som en idé, men nu er i fuld planlægning og snart up and running er Amager Børnehøjskole, vi har derfor gode erfaringer at trække på til at gå videre med andre projekter også.

Læs om andre aktiviteter på https://kfum-kfuk.dk/amager 

Det kan også være du har mere lyst til selv at være med til at starte en aktivitet eller indgå i et landsudvalg i KFUM og KFUK eller noget helt andet. Det er vi helt åbne overfor – skriv i din ansøgning hvordan du ser dig selv være engageret i foreningen.

Det forventes at du

 • Engagerer dig aktivt i foreningen 
 • Deltager aktivt i livet i bofællesskabet med fællesspisninger og andet 
 • Deltager aktivt i huset ved at engagere dig i et udvalg eller en arbejdsgruppe, samt deltager i det månedlige husmøde
 • Er medlem af foreningen KFUM og KFUK på Amager 
 • Deltager i to årlige foreningsweekender; hhv. en arbejdsweekend og en inspirationsweekend

Der er PT ingen ledige værelser i bofællesskabet, men hvis du er interesseret i at blive en del af bofællesskabet, så send en kort ansøgning til nyiboffen@ymcaamager.dk

 

Baggrund

KFUM og KFUK på Amager er en lokalforening på Amager. Vi arrangerer aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder hinanden og verden. Vi er en del af KFUM og KFUK i Danmark og verdensbevægelserne YMCA og YWCA.