Bofællesskaber

Bofællesskab på Amager

Beboerne er med til at udvikle foreningen YMCA Amager, som i disse år er ved at skabe et åbent forsamlingshus for lokale fællesskaber på Amager.

Adresse: Oliebladsgade 7, 2300 København S

Kapacitet: 7 værelser

 

Vi søger unge, der sammen med andre frivillige og initiativtagere, skal udvikle lokalforeningen KFUM og KFUK på Amager / YMCA Amager som i disse år er ved at skabe et åbent forsamlingshus for lokale fællesskaber på Amager. Ud over at indgå i et frivilligt arbejdsfællesskab med andre unge, kommer du til at bo i foreningens bofællesskab, der ligger øverst i vores skønne, gamle foreningsbygning, sammen med 6 andre unge mennesker.

Vi søger lige nu to nye beboere til indflytning i foråret 2024. Læs mere nederst på siden.

Foreningen

Som beboer i bofællesskabet skal du være motiveret for at indgå i foreningens aktiviteter på lige fod med resten af foreningens frivillige. Du bliver en del af et fællesskab af andre engagerede, der arbejder for at skabe et lokalt fællesskab med globalt udsyn. Du bliver således både en del af en forening og et hus. Det betyder, at hverdagen skal fungere både ift. husets andre beboere og de foreningsaktiviteter, der finder sted. Vi ser bofællesskabet som et stort aktiv for foreningen, og forventer at bofællesskabets beboere vil bidrage til den fortsatte positive udvikling af foreningen og huset.

Bofællesskabet

 • Der er 7 værelser i bofællesskabet.
 • Prisen for værelserne er 2.500 kr. om måneden inkl. forbrug og internet. Der er dog to af værelserne der er lidt mindre, og derfor er prisen kun 2.200 kr. om måneden inkl. forbrug og internet for disse - som ny beboer starter man oftest på et lille værelse.
 • Der er fælles køkken, stor stue, fælles bad- og toiletfaciliteter, fri vaskemaskine, tørrerum og depot. Beboerne deles om pligter og rengøring.
 • Beboerne i bofællesskabet tilrettelægger selv hvilke sociale tiltag og spilleregler der skal gælde. Lige nu er der ugentlige fællesspisninger og daglig sofahygge.

Dit engagement

Der er forskellige muligheder for engagement i foreningen. På nuværende tidspunkter er der stort fokus på at udvikle gode rammer for frivillig-fællesskabet samt sikre at vi bliver ved med at udvikle foreningen og afprøve nye ideer og koncepter. Lige nu arbejder vi eksempelvis med ideen om at lave flere camps i huset.

De mest aktuelle muligheder for engagement er:

 • Deltage i den fortsatte udvikling af Amager Børnehøjskole, som er foreningens tilbud for børn i alderen 6-13 år, hvor vi gør verden større for de mindste. 
 • Udvikle foreningens internationale camps for unge fra hele verden
 • Sikre frivilliges trivsel ved at arrangere fællesspisning, sociale arrangementer og fester.
 • Gå forrest i at definere nye udviklingsprojekter for foreningen.

Læs om andre aktiviteter på https://ymcaamager.dk/ 

Det kan også være du har mere lyst til selv at være med til at starte en aktivitet eller indgå i et landsudvalg i KFUM og KFUK eller noget helt andet. Det er vi helt åbne overfor – skriv i din ansøgning hvordan du ser dig selv være engageret i foreningen. 

Det forventes at du

 • Engagerer dig aktivt i foreningen 
 • Deltager aktivt i livet i bofællesskabet med fællesspisninger og andet 
 • Deltager aktivt i huset ved at engagere dig i et udvalg eller en arbejdsgruppe, samt deltager i det månedlige husmøde
 • Er medlem af foreningen KFUM og KFUK på Amager / YMCA Amager
 • Deltager i to årlige foreningsweekender; hhv. en arbejdsweekend og en inspirationsweekend

Vi søger lige nu to nye beboer til bofællesskabet. Det ene værelse er allerede klar til indflytning - det andet er klar fra den 1. april 2024.

Er du interesseret i at blive en del af bofællesskabet, så send en kort ansøgning til nyiboffen@kfum-kfuk.dk 

Du kan anvende det her ansøgningsskema eller gøre noget andet, f.eks. video - formatet er frit: https://docs.google.com/document/d/1Say1L5-HLNUeL2jbVMMu-jXuj0N3yqWt3_nIlUZF45c

Ansøgningsfristen er 15. februar 2024

---

Der bliver løbende værelser ledige, så send også gerne en ansøgning hvis du allerede nu ved, at du er interesseret i et værelse senere på året.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Baggrund

YMCA Amager / KFUM og KFUK på Amager er en lokalforening på Amager. Vi arrangerer aktiviteter og fællesskaber, hvor børn og unge møder hinanden og verden. Vi er en del af KFUM og KFUK i Danmark og verdensbevægelserne YMCA og YWCA.