Rejseberetninger

Rejseberetning: Det globale fællesskab i YMCA Cambodia gør stort indtryk

Det har haft stor betydning for Ravuth fra YMCA Cambodia at blive en del af YMCAs globale fællesskab. Det fortæller hun om i denne artikel.

Christine Ravn Lund

Ravuth hun er frivillig i YMCA Cambodia. Efter hendes første møde med YMCA har der været ’no going back’. Hun forklarer, at det har haft stor betydning for hende at blive en del af det globale fællesskab på tværs af YMCAs i Cambodja og hele verden.

En del af et stort fællesskab

Ravuth er i dag frivillig Change Agent. Det har haft stor betydning for hende, at hun gennem sit frivillige arbejde har mødt frivillige fra forskellige YMCAs i Cambodja og hele verden. 

Som Change Agent i YMCA er man en del af et lederskabsprogram i to år. Her tager man blandt andet på ’træninger, hvor man er sammen med 300 andre fra hele verden, der ligesom en selv er motiverede for at ’empower’ børn og unge.

For Ravuth betyder det meget at være en del af så stort et fællesskab. Det er for hende livsændrende.

"Du får ikke bare venner for livet, gode minder og sjove oplevelser. Du ser, hvordan andre inspirerende unge arbejder, kommunikerer og tænker, og det lærer jeg utrolig meget af, som jeg kan bruge både i YMCA, men også alle andre steder i livet." fortæller Ravuth.

Bliv Global Frivillig

Oplev verden gennem YMCA. 13-19 årige kan blive global frivillig i CambodiaSydafrika eller Peru.

Kunne du tænke dig at bruge mellem 2 og 6 måneder på at arbejde frivilligt hos en af vores søsterorganisationer, tilbyder vi dig at blive Global Frivillig, hvor du får mulighed for at komme tæt på den lokale kultur, få nye venner og være med til at gøre en forskel.

Læs mere

Udveksler idéer og meninger

For nylig deltog Ravuth i YMCA’s World Council i Thailand, som er et arrangement, der afholdes hvert fjerde år. Her mødtes hun igen med sine venner fra mange andre lande. Ravuth ser ved sådan et arrangement, at YMCA er et ’open space’, som unge mennesker kan joine.

Det giver dem mulighed for at udfolde deres idéer, vende dem med andre samt sige deres mening højt. Ravuth ser det også som en mulighed for at dele og fortælle om de udfordringer og problemer, der er i Cambodja.

"Som ung i dag er man en del af en global verden, hvor udfordringerne, som jeg står med i Cambodja, har relevans for mig men også for unge, der bor i Danmark og resten af verden. Det er vigtigt, vi deler dem med hinanden og ser hinanden som ligeværdige i kampen for at løse dem. For eksempel kan vi jo umuligt løse klimaproblemerne hver for sig, så vi bliver nødt til at se hinanden som en del af det samme ’community’, der kun sammen kan finde løsningerne, og det giver YMCA en unik mulighed for at kunne lade sig gøre," siger Ravuth.

Venskaber på tværs af lande

For Ravuth har YMCA betyder meget. Først og fremmest føler hun sig ikke alene, men glad fordi hun har fået så gode venskaber og motivation og inspiration fra andre.

"Da jeg startede i YMCA, vidste jeg ikke så meget om at forstå andre. Men nu, hvor jeg ser dem i aktion og snakker med dem, så har jeg fået et større perspektiv og bliver ved det inspireret. Jeg får motivation til at hjælpe andre mennesker i Cambodja, hvor jeg laver aktiviteter for dem - vigtige aktiviteter med gode relationer, som kan få positiv indflydelse på deres liv," siger Ravuth.

Ravuth føler sig priviligeret over de muligheder, hun har igennem YMCA, og hun ved, at det langt fra er alle unge, der har mulighed for det.

Hun håber dog, at så mange unge som muligt kan og vil se sig selv som en del af det globale fællesskab, hvor man arbejder på at gøre hinanden gode og hjælper hinanden, da det ville gøre en stor forskel for at gøre verden til et bedre sted at være for alle.

Relatererde artikler

Se alle artikler