Billede af: Tobias Helms, Christian Blom Bloch og Charlotte Hyldgaard

Festival

Når stjerner fødes

Det er tid til at hive gummistøvler og striktrøjer frem fra skabet. Den ene skoleuge afløser den anden, og vi må drømme os tilbage til sommeren. Faze tager dig med ind i sommerminderne hos Laura, Liva og Sofie fra Ten Sing Online, som oplevede rusen ved at optræde på en stor scene på Wonderful Days.

Sarah Wandall Grandjean

3 UGER FØR WONDERFUL DAYS

Al tid skulle udnyttes til fulde, for Ten Sing Online fra Roskilde var lige blevet færdig med at opføre deres stykke ‘På Sporet’. De brainstormede og stemte om hvilke sange, de ville optræde med på Wonderful Days. De sidste to tirsdage, inden turen gik mod det vestjyske, stod programmet på øvning, øvning og atter øvning. 

Og så var det pludselig tid til sidste gennemspilning inden showet. For Laura, der lige var startet til Ten Sing, var generalprøven vigtig.

“Vi var stadig i tvivl om rækkefølgen på sangene, men det fandt vi ud af”, fortæller hun. “Det var rart at få spillet det igennem, for der var mange af os, der havde glemt, hvad det nu var, vi skulle synge eller spille”. 

Nu kom der for alvor sommerfugle i maven hos Sofie.

“Den sidste gennemspilning var underlig og lidt udmattende”, husker hun. “Vi skulle spille alle sangene igennem på fuld kraft. Tanken om at næste gang, vi spillede sammen, var på en scene foran mange andre gav en underlig følelse”.

Tanken om at næste gang,
vi spillede sammen, var på
en scene foran mange andre
gav en underlig følelse
Sofie

BACKSTAGE

Spændingen steg, da Online stod bag scenen og talte ned. Især for Laura, der skulle åbne showet med nummeret Mamma Said.

“Jeg var nervøs for, om jeg ville kunne ramme de høje toner”, siger hun. “Jeg havde nemlig været hæs inden Wonderful Days”

Heldigvis har Ten Sing Online et ritual, som er en kur mod nerver. Inden de går på scenen, laver de en hjemmer.

“Vi stiller os i en cirkel, tager hinanden om skuldrene, sætter vores højre fod foran personen til højres venstre fod og vipper til højre og venstre, mens vi synger vores hjemmer”, beskriver Sofie.

I ægte KFUM og KFUK-stil er en hjemmer ikke helt til at forstå første gang. Sådan havde Liva det i hvert fald.

“Den er meget mærkelig,” griner Laura og tilføjer “Sangen er på et sprog, som jeg ikke ved, hvad er. Første gang, jeg skulle lære den, troede jeg, at det var noget fra oldtiden.” 

At stå bag scenen gav en helt særlig følelse ifølge Liva, der sang kor og spillede keyboard. 

“Jeg var rigtig spændt, men samtidigt var det også lidt mærkeligt”, siger hun. “For det var det, man havde ventet på hele dagen, og idet man gik ud på scenen, blev det til virkelighed.” 

Jeg havde sommerfugle i
maven, da vi gik ind på scenen, og folk klappede
Liva

SHOW TIME

Så stod de pludseligt foran publikum og gav al den energi, de havde i sig. Laura kunne mærke energien smitte.

“Det bedste ved at optræde var at kigge rundt på de andre og se dem smile og nyde oplevelsen og se publikum, der dansede og sang med,” siger hun.

Nerverne forsvandt, og Online gav sig hen til øjeblikket og stemningen. For Sofie var det fedeste ved at optræde publikum og fællesskabsfølelsen.

“Publikummet støttede os hele vejen, og man følte sig som en kendis deroppe”, husker hun. “Man blev virkelig heppet på.”

Drømmen om at fyre den af på en scene blev udlevet, og Ten Sing Online dansede af scenen i højt humør. Og rusen fra scenen hang ved, fortæller Sofie.

Det bedste ved at optræde var at kigge rundt på de andre og se dem smile og nyde oplevelsen og se publikum Laura

“Man fik følelsen af lettelse, succes og stor glæde. Det var dejligt at få overstået, men at få det overstået med glæde er tusinde gange bedre.” 

Tusind tak for en fed festival fuld af gode minder!

Drømmer du om at stå på scenen?

Ten Sing findes over hele landet, og alle må være med. Klik dig ind på kfum-kfuk.dk/aktiviteter/ten-sing og find en gruppe tæt på dig. 

Relatererde artikler

Se alle artikler