Globalt

KFUM og KFUK har indsamlet over 130.000 kr til YMCA Lviv

KFUM og KFUK samler ind til YMCA Lviv, som hurtigt omstillede sig selv til nødhjælpsarbejde og shelter for unge. De unge frivillige i YMCA Lviv hjælper internt fordrevne i Ukraine.

Morten Steensig Sørensen

KFUM og KFUK's indsamling til YMCA Lviv har gjort en stor forskel. Siden indsamlingen begyndte for tre uger siden er der indsamlet over 130.000 kr og YMCA Lvivs kontor er blevet et nyt hjem for cirka 10 unge. De fleste er fra Kyiv, og de gør en kæmpe indsats sammen med andre frivillige fra YMCA Lviv.

  • De hjælper med at uddele tøj, mad, medicin og andre fornødenheder.
  • De hjælper folk på flugt med at finde et sted at overnatte.
  • De henter nødhjælp ved grænsen og tager det med til Lviv.
  • De kører flere folk til grænsen med særlige udfordringer.
  • De koordinerer med andre nødhjælpsindsatser i Lviv.
  • De undersøger, hvilke særlige udfordringer unge kvinder har.
  • De hjælper med at få nødhjælp sendt videre fra Lviv til områder der ellers ikke modtager noget.
  • Og de løser mange andre opgaver.

Pengene, som KFUM og KFUK har samlet ind, har også sat et aftryk ud over den konkrete nødhjælp. Den amerikanske ambassade i Lviv donerede 500.000 Ukrainske Hryvnia til YMCA Lviv.
Det har de gjort, fordi YMCA Lviv var nogle af de første i Lviv til at lave nødhjælpsarbejde, og fordi de havde ansatte og et setup klar til at omsætte pengene til gavn for mennesker på flugt. Derfor er YMCA Lviv i disse dage i færd med at finde endnu et sted, hvor flere internt fordrevne kan finde hvile, varme og mad. 

Mange foreninger støtter op om indsamlingen

Tak for al jeres støtte og engagement til YMCA Lviv. Det betyder virkelig meget for dem. Rundt om i landet har lokale kræfter i KFUM og KFUK fundet gode måde at indsamle penge på. Der er eksempelvis blevet afholdt en støttekoncert i Klarup Kirke ved Aalborg, som gav mere en 7000 kr., og Fairbar i Aarhus dedikerede en ølhane til YMCA Lviv og indsamlede 10.000 kr. på fem dage.

Lviv er forsat et knudepunkt for mennesker på flugt

KFUM og KFUK har indtil nu sendt mere end 130.000 kr. til YMCA Lviv, men der er stadig brug for din støtte. Lviv er et knudepunkt for tusindvis af mennesker på flugt. Støt KFUM og KFUKs indsamling til YMCA Lviv via Mobile Pay nr. 219848.

Relatererde artikler

Se alle artikler