Rejser

Efterårsferie i Taizé

Kom med og oplev ro, spiritualitet og eftertanke i Sydfrankrig, når vi sætter kursen mod det økumeniske broderfællesskab i Taizé i efterårsferien

Dato og tidspunkt fredag 13. oktober 2023 kl. 16:45 -
søndag 22. oktober 2023 kl. 12:00
StedSydfrankrig
TILMELDINGSFRIST onsdag 13. september 2023 Kl. 23:00

Taizé er et klosterfællesskab i Sydfrankrig, som drives af omkring 100 brødre, der kommer fra både katolske, protestantiske og ortodokse kirker. Desuden drives klosteret af et større antal unge frivillige, der ligesom brødrene, kommer fra forskellige steder i verden. Taizé er destinationen for flere tusinde internationale gæster, som får lov til at indgå i hverdagen i klosteret. Taizé gør indtryk og giver et nyt perspektiv på hverdagen!

En typisk dag i Taizé er bygget op omkring tre gudstjenester, hvor man ud over gudstjenesterne deltager i bibeloplæg, samtalegrupper og hjælper til med let praktisk arbejde. Derudover har man tid til at mødes med rejsegruppen og tage på mindre ture i det smukke nærområde. Hvis man har lyst, kan man også vælge at gå i stilhed i en hel uge. Man er indkvarteret på sovesale og spiser sammen med de andre gæster.

En uge i Taizé kan give en særlig ro helt ned i maven, fordi dagens aktiviteter sættes ned i tempo, så der bliver fokus på det man netop er i gang med uden stres over det næste, der skal ske. Taizé kan virke som et slags forstørrelsesglas for, hvad der i virkeligheden er meningen og det vigtige i livet. 

I Taizé mulighed for at dyrke nærvær, spiritualitet og givende samtaler i et kristent fællesskab på tværs af kirkesamfund, hvor man har mulighed for at søge fællesskab med Gud og andre i bøn, sang og stilhed. Samtidig er Taizé ikke et sted, hvor der er fokus på at overbevise andre om, hvad den rigtige måde at tro på er, eller at overbevise andre om at tro. Man kan derfor også sagtens få en stor oplevelse ud af sit besøg i Taizé, selvom man ikke er troende eller ikke tror på en bestemt måde. 

Læs mere om KFUM og KFUK's årlige rejse til Taizé

Praktisk info

Hvornår
Afrejse: 13. oktober kl. 16.45 fra Kolding Banegård (vi mødes ved Café Freddy)
Hjemkomst: 22. oktober kl. 12.00 på Kolding Banegård

Deltagerpriser
(Prisen inkluderer transport, rejseforsikring samt kost og logi hos Taizé)

Medlem  
18-27 år: 2.900 kr . 
27-30 år: 3.400,00 kr.
30+ år: 4.100,00 kr.   

Ikke-medlem (Velkomstmedlemsskab fra 75 kr.)
18-27 år: 3.400,00 kr
27-30 år: 3.900,00 kr.
30+ år: 4.600,00 kr.

Tilmeldingsfrist: 13. september

For yderligere information kontakt rejselederne på

Relaterede events

Se alle events