Voksenstævne

Hele 80 personer har været samlet til voksenstævne 2022, som bød på taler og tanker om værdier, døden, taknemmelighed og massere sang og ikke mindst hyggeligt samvær.

Voksenstævnet

Efter et dejligt kaffe-The bord bød Hans Henrik velkommen til ca. 80, en dejlig stor flok.
Inden Hanne fik ordet, bød vi velkommen til Peter Thomsen og Lisbeth og Jens Christian Meldgaard - vi udtalte voresglæde over fremtidens samarbejde i udvalget. Samtidig lød der en stor tak til Sonja og Per Krag som stopper i udvalget - tak til dem for det store arbejde de har ydet."

Hanne tog over, med en andagt der handlede om taknemlighed og glæde ved vores hverdag og en bøn om at velsigne dagen.

Ivar Brændgårds foredrag. EMNE: Værdier der ikke kan måles eller vejes eller købes for penge.
Kravet om materiel lykke var fremherskende i den valgkamp vi lige har haft, medens man på
højskole tænker på et godt liv og ikke sygdom. Som voksen oplever man: Sorrig og glæde de vandrer til hobe, lykke og ulykke de gange på rad. Vi skal tage mod livet med taknemmelighed, vi har livet til låns, livet er en gave, vi skal sige tak for.

Gudstjenesten er et åndehul med mange gratis værdier.
Vi skal kunne tilgive og frisætte et andet menneske og fokusere på det positive i mennesker, thi intet kan du tage, alt kan du få af Gud. Gud give mig sindsro til at acceptere de ting, jeg ikke kan ændre, mod til at ændre de ting jeg kan, og visdom til at se forskellen. Vi skal lære at leve med den ægte glæde, ikke den falske – penge mm. Vi skal forliges med alderdommen. Vi skal lægge vores liv i Guds hænder.

Efter en dejlig frokost fik vi Laila Nielsen på banen, til en time med nye og gamle sange, kanon, salmer fra kirkeåret og gudstjenesten fra sangbogen: Puls.

Ruth Østergård Poulsen Emne: Hvilke tanker og følelser er typisk på spil, når døden nærmer sig. Døden bliver aldrig ens. I Europa går vi bort, vi taler ikke om død. Et godt råd: tal med dine børn om døden, en dag solen skinner. Vi har gjort os selv til Gud, vi forventer at lægerne kan det hele. Det er to vidt forskellige ting, at dø og at leve videre, vi kan ikke hjælpe hinanden. Vi finder altid os selv. i samvær med andre. Håb fødes når vi er sammen om håbet. Vi er ikke uundværlige men uerstattelige. Skyldfølelse og fortabelsesangst er hos mange. Guds regnestok: Tilgivelse og Nåde. Troen betyder at Gud hjælper dig gennem døden. Vi skal passe på vores ritualer. Bøn er vigtig.

Jens Chr. Sluttede dagen med at konkludere at ordet taknemmelighed, var med os hele dagen. Han sluttede med at læse søndagens tekst og vi sang: Dejlig er jorden.