Lær den nye distriktskonsulent at kende

Da Henrik Videbæk tager et semester på Pædagogisk Filosofi på Aarhus Universitet, overtager Rasmus Jeppesen rollen som Distriktskonsulent fra d. 22. august frem til d. 31. december. Hvis du er nysgerrig på, hvem Rasmus Jeppesen er, kan du læse mere om ham her.

.

Hvad ser du mest frem til som distriktskonsulent?

Jeg ser allermest frem til at møde alle jer, der kommer i KFUM og KFUK i Distrikt Syd og i Distrikt Trekanten og lære jer at kende og ikke mindst snakke med jer, om hvordan vi laver god KFUM og KFUK. Jeg er også meget interesseret i, om der er nye ting, vi kan gøre i Syd og Trekanten. Skal vi f.eks. have startet flere Fællesklang-kor op, sendt nogle unge på MOVE-lederuddannelsen eller noget helt tredje? For mig er KFUM og KFUK mulighedernes sted. Her kan selv de skøreste idéer føres ud i livet, så længe idéen blot er god, og det glæder jeg mig at støtte op om i Distrikt Syd og Distrikt Trekanten.

Hvad er din første KFUM og KFUK-oplevelse du kan huske?

Da jeg har været medlem af KFUM og KFUK hele mit liv, står mit første minde nok lidt svagt, men de består af en blanding af familieklub og familiecamping i Thy, hvor jeg er opvokset. Det er mange gode minder, jeg har derfra, bl.a. bil-løb, en aften på træværksted, og fodboldkampe mellem børn og voksne. Og alt sammen pakket ind i et trygt fællesskab.

Hvad er din største KFUM og KFUK-oplevelse?

Uhh, der er jo mange gode, og det er svært at vælge… men jeg vil sige, at åbningsceremonien og afslutningsceromonien til World Council i Aarhus denne sommer var en ret stor oplevelse. At mærke sådan et fællesskab med så mange mennesker fra så mange forskellige lande var ret vildt. En anden ret vild oplevelse var koncerten med Patina til Wonderful Days sidste år. Det var den første koncert efter coronanedlukninger og social afstand, og det at mærke 500 mennesker stå tæt sammen og være ét med bandet, var et af de helt store fælles sus efter en lang periode uden disse. Eksemplerne er jo begge med det store fællesskab i centrum, og det ser jeg som en stor styrke i KFUM og KFUK.

Hvad har du lavet som frivillig i KFUM og KFUK?

Jeg har været lidt rundt omkring i organisationen og i Danmark. Jeg har bl.a. lavet teenklub og børnesommerlejr i Distrikt Thy/Mors, TeenCamp Nordvest, højskolesang i Aalborg, haft et par spor på Efterskolefestival og siddet i Palæstinanetværket. Meget af mit nuværende frivillige engagement sker i udvalget for Globale Fællesskaber.

Hvad laver du i din fritid?

I min fritid kan jeg findes i en kajak i Aarhus Bugt, hvor jeg er med i FDFs kajakklub, måske på racercyklen, til volley i VK Raptus eller i boulders, hvor jeg klatrer med min bror. Jeg kan også rigtig godt lide at lave noget med hænderne, om det så er at hækle eller arbejde i træ. Sidstnævnte har også gjort, at jeg for nyligt er startet som frivillig i træværkstedet hos Kirkens Korshærs ungeafdeling i Aarhus. Derudover kan jeg højst sandsynligt også findes på fairbar med en god øl og i et godt selskab.


Rasmus kommer til side på Nørre Alle 29 i Aarhus og hos KFUM og KFUK i Kolding. Han kan fanges på 30509030 eller rj@kfum-kfuk.dk.