Tid til sang og sange til tiden

Et højskoleforedrag med fortælling og sang.

Scroll

Tid til sang og sange til tiden

Vi kan synge os igennem dagen, om året og om hele livet. Vi kan synge om fællesskab, naturen, historien, kunsten og om liv og tro.

I sangene samles vi om det alt sammen; derfor kan sang skabe glæde, men fællessang skaber fælles glæde, og ved at høre noget sammen kommer vi til at høre sammen!

Sangene lever fortsat i os, men de skal bruges, mærkes og fortælles videre, ellers glemmer vi dem.

Højskolesangbogen er historie og poesi og en samling værdifulde beskrivelser af, hvad der er væsentligt, og som har værdi for os som mennesker.

Sangene minder os om alt det, der er uden for os selv og større end os selv Erik Sommer

Baggrund

Erik Sommer, født 1948, er uddannet musikpædagog fra Det kgl. Musikkonservatorium var i 16 år ansat som lektor i musik ved Nr. Nissum Seminarium og inden da højskolelærer på hhv. Silkeborg Højskole og Danebod Højskole igennem i alt 12 år.

Fra 2005 til 2010 var han forstander på SeniorHøjskolen i Nørre Nissum. Han har endvidere en organistuddannelse (PO) fra Vestervig Kirkemusikskole.

Han er en meget efterspurgt foredragsholder med fortælling og sang samt instruktør ved korstævner for både voksne og børn og ved undervisning og kurser for musiklærere.

Erik Sommer har en omfattende komponistvirksomhed bag sig med mange sange og salmemelodier til både voksne og børn. Heraf er en del blevet optaget i højskolesangbogen og i den nye salmebog.

Hans arbejde omfatter også mange udgivelser med korsatser og metodik for både børn og voksne.

Som påskønnelse for hans mangeårige arbejde med musik og undervisning har han modtaget Nutzhorns Legat, Ringkøbing Amts Musikpris, Den Folkelige Sangs pris og senest Kristeligt Dagblads Kulturpris.

Kilde: https://eriksommer.com/eriksommer.com/Velkommen.html