Om Kvindeligt Voksenarbejde
Årlige landsdelsstævner for kvinder, som afholdes 2. lørdag i marts samt forskellige initiativer lokalt, hører under den særlige gren af KFUM og KFUK, vi kalder Kvindeligt Voksenarbejde.
Kvindeligt Voksenarbejde består af lokale studiegrupper, hvor kvinder mødes.
Hvad er projektgruppens opgaver
- Sikre at alle er informerede om tema
- Holde styr på turnusordningen i f.h.t. temaet
- At programmerne bliver formidlet til hjemmesiden
- Formidle aktuelt til hjemmesiden
- At så frø og hjælpe med at starte nye stævner i landet
Gruppens opgave er at sikre, at en af de 8 grupper, som afholder landsdelsstævne, på skift hvert år udfærdiger et oplæg til tema for de årlige stævner, der afvikles den anden lørdag i marts i:
Hjørring, Tjørring, Fredericia/Varde/Sønderborg(turnus), Taastrup, afholdes i Haslev , Holstebro (ny i 2022) og Silkeborg /Kjellerup (ny 2022)afholdes i Ans.
Landsdelstævner holdes 6 steder.
Projektgruppen består af
Birthe Hørlyck
Mobil: 51201123
Mail: bkh.rendbjerg@gmail.com
Bente Kirkegaard Petersen
Mobil: 22525428
Mail: bkp@bbsyd.dk
Inger Marie Svinth, Herning
Tlf.: 9712 9012 mobil: 21291612
Mail: ingermariesvinth@gmail.com
Kvindelig Voksenarbejde på landsplan ser tilbage på 2024, hvor der blev afholdt landsdelsstævner for mere end 500 kvinder, hvor temaet var DET SKRØBELIGE OG FORUNDERLIGE MENNESKELIV og hvor både Holstebro og Silkeborg / Kjellerup havde stævne for 3. gang.
Vi er rigtig glade for, at det nu er muligt at mødes 6 steder rundt i landet. STOR TAK til alle stævneudvalg for jeres store arbejde med planlægning og udførelse og STOR TAK til alle som tager imod invitationen.
Der er nok stor travlhed med planlægning af program for 2025 så Held og Lykke med det.
Det nye tema hedder: HÅBET I EN USIKKER FREMTID hvor inspirationsmaterialet er udfærdiget af Varde gruppen - hermed en lille appetit vækker:
Tema: Håbet i en usikker fremtid
Tanker bag temaet :
Temaet udspringer af den tid vi lever i nu, hvor kriser dominere – frygt for klimaændringer, terror, krig, katastrofer. Desuden frygt for, at vi ikke kan bevare den velfærd, vi lever med nu.
Hvilken levestandard får vores børn og børnebørn?
Skal vi overhovedet have den velfærd, vi har i dag?
Er vi naive, når vi håber på en god fremtid og tør vi håbe på en god fremtid?
Vi har en tendens til at blive fanget af mismod og håbløshed – bl.a. af mediernes påvirkning. I denne situation har vi mere end nogensinde brugt for at finde håbet og holde det oppe.
Hvordan giver vi håbet form – hvor findes det, og hvor kommer det fra?
Vi har et håb for os selv, vore familier og den måde vi lever vores liv på - det nære håb, men vi har også et håb for verden, klimaet, naturen og sameksistens – det mere brede håb.
Ikke mindst har vi et religiøst håb – er der en mening med det hele.?
I 2025 kan vi se frem til at der holdes Landsdelsstævne den 8. marts (som netop er dagen hvor der markeres Kvindernes Internationale Kampdag)
- Hjørring
- Tjørring
- Holstebro
- Ans – tidl. afholdt i Kjellerup Silkeborg
- Haslev – tidl. afholdt i Taastrup
- Sønderborg, nyt i 2025 og indgår turnus med Varde og Fredericia
På gensyn til stævne i 2025 ønsker Projektgruppen, som består af Birthe Hørlyck, Egernsund – Inger Marie Svinth, Herning og Bente K. Petersen, Sydals.