Billede af: web - Missioneast.dk

IMPULS - Klimaændringernes påvirkning af vores levevis

Mikael Jarnvig - Klimaændringernes påvirkning af vores levevis

Dato og tidspunkt tirsdag 07. november 2023 kl. 19:00 -
tirsdag 07. november 2023 kl. 21:30
StedSønderbro Kirke, Bygholm Parkvej 1, 8700 Horsens
TILMELDINGSFRIST søndag 05. november 2023 Kl. 20:00

Klimaændringernes påvirkning af vores levevis

Ved klimaekspert Mikael Jarnvig (fra TV).

Fællesmøde med Horsens Y's Men's Club.

DR's kendte vejr-vært Mikael Jarnvig fortæller i et spændende foredrag om konsekvenserne af klimaforandringer i fattige og udsatte lande.
Mikael Jarnvig er ambassadør for Mission Øst. Han vil som klimaekspert blandt andet fortælle om konsekvenserne af den globale opvarmning og om, hvordan vi skal handle i den ny virkelighed.
"Det er især de fattige lande, der vil opleve store konsekvenser af klimaforandringerne. Det er nu, vi må sikre vand, mad og energi til vores medmennesker - ellers vil vores børnebørn blive vidne ti! en katastrofe af dimensioner. Vi er nødt til at producere mad på en anden måde, for de traditionelle afgrøder kan simpelthen ikke klare det nye klima".

Tilmelding kan ske til Erna Larsen:

Tlf. eller SMS: 60 93 72 90
email: larsen.ernagroentved@gmail.com

  • I foredraget går Mikael Jarnvig i dybden med, hvad der sker med vejret og klimaet i disse år. Desuden forklarer han, hvad der er forskellen på de to.

  • Klimaændringerne bliver omtalt oftere og oftere i flere sammenhænge, og mange af os kan ikke finde hoved og hale i alle de informationer, der skyller ind over os. Men hvor mange tilfælde er reelle klimaændringer, og hvor meget er ganske normalt vejr, der bare bliver blæst op til at være ”verdens ende”?

  • Mikael Jarnvig vil fortælle, hvad der er målt, konstateret og videnskabeligt holdbart. Ud fra videnskabelig viden og prognoser vil han også forklare, hvad der kommer til at ske med vejret i nær fremtid nationalt og internationalt – og hvilke konsekvenser får disse ændringer? Han fortæller også om årsagerne til klimaændringerne. Er de naturlige og tilfældige, eller skyldes de menneskers adfærd?

  • Foredraget, som er ledsaget af både grafik og fotos, er ikke på et højt videnskabeligt niveau. Tilhørerne behøver derfor ikke videnskabelig forhåndsviden for at kunne følge med, tværtimod. Det henvender sig til helt almindelige unge og voksne, der gerne vil have styr på de grundlæggende begreber og mekanismer i klimaets virkemåde. Forhåbentlig vil tilhørerne også få en fornemmelse af størrelsen, tidsskalaen og konsekvenserne af klimaforandringerne. Ligeledes vil løsningen på klimakrisen også tone tydeligt frem.

Vel mødt !