På dette års Hvide Klit Familiecamp kan du glæde dig til inspirerende foredrag.
Når livet står sin prøve /Anette Kortegaard
Ud over sit virke som sognepræst har Anette de seneste 10 år været fast tilknyttet Regionshospitalet Silkeborg, hvor hun som hospitalspræst tilbyder samtaler med både patienter, pårørende og medarbejdere. Fælles for alle samtalerne er, at Anette skaber rum til menneskeligheden og til de følelser, som kan være svære at tale om.
- Ensomhed og følelsen af utilstrækkelighed forstærkes, når man tror, man er den eneste, der har det på den måde. Man bliver fyldt med skam og tænker, at "det er kun mig, der har det sådan". Men i virkeligheden har vi det alle sådan ind imellem. Og vi skal bryde ensomheden ved at tale om det svære, så det bliver lettere at bære, mener Anette Kortegaard.
Sammen med Anette sætter vi lys på eksistentielle emner som netop ensomhed, utilstrækkelighed, døden og livet.
TID OG STED
Søndag aften kl. 19.30-21.00 i det store telt.
Fællesklang / Malou Dalhoff
Malou Dalhoff er korleder og konsulent på KFUM og KFUKs sang-fællesskab Fællesklang og vil fortælle om Fællesklang og være med til at vække vores stemmer til live.
TIL OG STED:
Mandag kl. 9.30 i det store telt.
Kontraster i livet - Carolyne Kaddus rejse fra Uganda til Danmark / Carolyne Kaddu Rasmussen
Carolyne Kaddu Rasmussen, kendt som komikeren Melvin Kakoozas mor, er de senere år blevet en populær figur i Danmark, både via tv-programmer og bestsellerbiografien ”Hovedet i himlen og fødderne på jorden”.
Carolyne vil fortælle om sin fra opvækst i Uganda og Kenya til kærlighed, politisk asyl i Danmark og et liv som komikerens mor. Hendes bogtitel reflekterer hendes livsmotto om stolthed, ydmyghed og evnen til at bevare livsglæden. Humor har været hendes medicin, og Carolyne deler, hvordan latter har hjulpet hende gennem livets dramatiske oplevelser og tab.
Carolynes historie symboliseres som et baobabtræ - robust og i stand til at blomstre igen, uanset storme. Carolyne har formået at være grounded, bevare sin tro på Gud og ikke være bange for at hoppe ud i det ukendte. En inspirerende rejse fra flygtning til sygeplejerske, tv-vært og forfatter med styrke og livsglæde.
TID OG STED:
Tirsdag kl. 14.30-16.00 i det store telt. Foredraget er åbent for både voksne og unge i teenlejren.
"Jeg mødte Jesus" / Charlotte Røhrt
Charlotte er uddannet journalist og forfatter til bogen ”Jeg mødte Jesus”, der er udgivet i seks lande. Netop oplevelserne bag denne bog vil Charlotte dele med os.
”Jeg mødte Jesus” er en personlig og eksistentiel beretning om tro og om tabu i et Danmark, hvor religiøse oplevelser og erfaringer er noget af det allermest private – noget man holder for sig selv, hvis man vil undgå at blive betragtet som enten uligevægtig eller småskør.
Charlotte var hverken et religiøst eller spirituelt søgende menneske, da Guds søn bogstaveligt talt viste sig for hende og talte til hende i et sakristi i byen Úbeda i Spanien. Oplevelsen var et mentalt og fysisk lynnedslag, som tvang hende til at tage sit moderne rationelle liv op til overvejelse.
TID OG STED:
Torsdag kl. 9.30 i det store telt.