Om Y-Glocal

Et lokalt fællesskab på tværs af kontinenter! Men vent, hvordan det?
Læs mere om, hvad Y-Glocal er lige her og hvorfor det er et lokalt OG globalt initiativ under KFUM og KFUK på verdensplan! 

Scroll

Hvad er Y-Glocal egentlig?


Måske du har set “Globale udfordringer - Lokale Handlinger” i vores logo? Deraf kommer vores navn Y-Glocal, eller af det danske ord 'glokal', altså en sammensætning af det lokale og globale. Men hvorfor så skrive det på engelsk, og hvor er det nu det Y kommer fra? Y-Glocal er ikke kun en dansk frivilliggruppe under KFUM og KFUK, faktisk er vi en stor international frivilliggruppe fra tre forskellige lande - og gruppen vokser hele tiden i YMCA i Cameroun, YMCA i Sydafrika og KFUM og KFUK i Danmark.

Måske du har gættet hvorfor navnet nu er på engelsk og hvor Y'et kommer fra? YMCA er nemlig den engelske oversættelse af KFUM, som i øvrigt er den største børne- og ungdomsorganisation i HELE verden. Så når du er medlem af KFUM og KFUK i Danmark, er du også medlem af YMCA på verdensplan, og det må du godt være stolt af.

Y-Glocal er et internationalt samarbejde, hvor vi arbejder for at styrke børn og unges handlekraft og livsmod i alle tre lande gennem erfaringsdeling og tilegnelse af ny fælles viden. Det kommer til udtryk gennem frivillige lokale handlinger og aktiviteter, der hjælper til den globale dagsorden. FN’s Verdensmål hjælper os med at finde de globale udfordringer, vi kan gøre noget ved. I Danmark, Sydafrika og Cameroun er vi fælles om især seks verdensmål, som vi målrettet arbejder med. Nysgerrig på hvad det er for nogle? Se det i vores Aktivitetshæfte om Verdensmålene.

Samarbejdet har været igang siden 2018, og der er ikke nogen udløbsdato på! Så længe samarbejdet giver mening for medlemmerne af de tre organisationer bliver vi ved med at handle lokalt på globale udfordringer.

Vores Vision

I samarbejde med partnerne YMCA i Sydafrika og YMCA i Cameroun er vi i fælleskab kommet frem til denne vision for vores arbejde i de tre lande: 

“To empower youth and children in order to take action as responsible glocal citizens through an increasing influence of YMCA in civil society”
 

Oversættelse:

“At styrke unge og børns handlekraft og livsmod, så vi handler ansvarligt som glokale medborgere i civilsamfundet gennem KFUM og KFUK”

Kontakt

For mere information eller spørgsmål omkring Y-Glocal partnerskabet kontakt yglocal@kfum-kfuk.dk