Nyhedsbrev september 2024

Ten Sing Midtjylland stopper m.m. Udsendt pr. mail til medlemmerne d. 30. september

Poul Rabjerg

Husk i morgen
Kryds & Tværs, Tirsdag d. 1.10. kl. 19.30 – 22.00
Solvej Gasseholm. Afdelingsleder på Nr. Nissum Efterskole og næstformand i Folkekirkens Nødhjælp.

Emne: Hvordan holder vi håbet i live?
Vi oversvømmes dagligt af fortællinger og billeder fra Mellemøsten, hvor freden mellem Israel og Palæstina synes længere væk end nogensinde.
Hvorfor er det endt så galt? Hvad kan fremtiden byde på? Hvordan holder vi håbet om fred i live?
Oplæg v. Solvej Gasseholm, med udgangspunkt i 15 års samarbejde mellem Nørre Nissum Efterskole, Folkekirkens Nødhjælp og YMCA i Betlehem.
Der serveres kaffe/the med kage undervejs. Pris: 40 kr. pr. deltager.

Affaldssortering
Der er nu indført affaldssortering i foreningsbygning, hvilket betyder at I skal huske at benytte de korrekte spande til affald.
Spanden til madaffald skal tømmes efter hvert arrangement, så vi er sikre på den bliver tømt dagligt.
Store stykker pap puttes direkte i containeren udenfor, som bliver erstattet af flere forskellige mindre containere inden for kort tid.

Ten Sing Midtjylland
Ten Sing Midtjylland, har spillet sin sidste koncert og er allerede stoppet med sine øveaftener. Øv
Desværre er det ikke lykkes for folkene omkring Ten Sing Midtjylland, at få tiltrukket nye medlemmer, så det var muligt at fortsætte. Derfor stopper de for nu.
Tak til jer, som gjorde forsøget, og god vind fremover til jer som har været med.

Børnehøjskolen, Lidt fra forstanderen
Siden den 19. august har jeg været ansat på fuld tid af jer som forstander på Herning Børnehøjskole, og den 13. september blev jeg cand.mag. i diakoni.

En kæmpe tak til bestyrelsen for, at jeg fik 4 måneders orlov til at skrive den.

Det er nu skønt at få mere tid til Børnehøjskolen og opdage nye kontakter i kommunen og i frivillighedsarbejdet, samt at få sparring med de andre lokale ansatte i KFUM og KFUK og i landsorganisationen.

Jeg sætter også pris på, at jeg nu har fået mere kontakt med alle brugerne i huset! Hvis jeg ikke er ude af huset til møder, aktiviteter osv., sidder jeg på mit kontor.
Hvis I kommer i huset, er I mere end velkomne, og jeg sætter stor pris på, hvis I har tid og lyst til at stikke hovedet ind og sige hej eller farvel. Hvis I har lyst, er jeg også meget interesseret i at komme på besøg hos jer til en klubaften, så I kan møde mig, og jeg kan fortælle om vores arbejde med Børnehøjskolen og min forskning om diakoni og dens betydning for os samt for børn og unge.

Børnehøjskolen startede igen i torsdags med 22 skønne børn og 12 frivillige fordelt på 4 kurser: Maduniverset, Byg, Hyg & Pandekager, Smykkeværkstedet og Keramik. Det var en glædelig dag fyldt med en fantastisk højskolestemning af fællesskab, dannelse og livsmod.

Dette efterårskursusforløb løber fra den 26. september til den 21. november 2024 og omfatter i alt 8 kursusgange. Kurserne afholdes hver torsdag fra kl. 16.00 til 18.45 i hele huset.

Hvis I har Instagram, kan I se lidt fra vores første aften her på Instagram Story her: https://www.instagram.com/stories/highlights/18345611854192246/

Mens jeg var på studieorlov, mistede vores sociale medier lidt aktivitet, så hvis I kunne lide vores Facebook- og Instagram-profiler og opslag, ville det virkelig hjælpe os med at få budskabet længere ud. Vi hedder herningbh på sociale medier, og I kan finde os her: https://www.facebook.com/herningbh/ og https://www.instagram.com/herningbh/

Hvis I har tid og lyst, mangler vi nogle praktiske frivillige til at vaske op efter fællespisningen om torsdagen. Vi mangler hjælp torsdag den 10. oktober, 24. oktober, 31. oktober samt den 14. eller 21. november fra kl. 18.30 til 19.30. Man er altid på hold med en eller to andre.

Herning Børnehøjskole får besøg af Silkeborg KFUM og KFUK den 14. november, da de gerne vil starte en børnehøjskole op hos sig selv og kommer på et inspirationsbesøg hos os.

Vi glæder os til at være sammen med hele foreningen til julemarkedet den 23. november, hvor Børnehøjskolen, børn, forældre, frivillige og forstanderen ser frem til en dejlig dag sammen med jer!

På bestyrelsens vegne
Poul Rabjerg