YMCA175 London

Det var super fedt! Et par veninder og jeg var taget med på Globetrotteturen, fra KFUM og KFUK, som her gik til London for at deltage i YMCA 175 års fødselsdag

Maibritt Vemmelund Pedersen

I London d. 4.-8. august 2019 fejrede YMCA 175 års fødselsdag. Det var da 175 års siden, at George William stiftede verdensorganisationen.
Et par veninder og jeg var taget med på Globetrotteturen, fra KFUM og KFUK, som her gik til London for at deltage i eventet. Det var super fedt! Derudover havde en del andre danskere også taget turen over for at deltage.

Vi startede med at mødes med de andre Globetrotter for at lære hinanden at kende inden selve eventet, hvilket var en rigtig god måde at få et fællesskab op at stå på. Vi tog fra København til London sammen, hvor vi blev indlogeret på et hostel. Første aften af eventet bød på et stort åbningsshow, hvor mange forskellige mennesker blev præsenteret, der var musik indslag, samt en stor march af alle medlemslandendes flag. Det var super fedt, at se, hvor mange lande, som egentlig er repræsenteret i YMCA, og som alle har det tilfælles.

De næste dage begyndte med fælles morgenmad på vores hostel, efterfulgt af en 45 minutters metrotur hen til Excel bygningen, hvor hele eventet foregik.
Her startede vi ud med en morgenandagt, hvor vi hørte interviews , taler og et musik indsalg. Her efter stod den på TED-talks, hvilket var meget inspirerende og interessant. Her snakkede de om alt fra verdenens problemer til succeshistorier fra deres eget liv.
Fra frokost tid gik resten af dagen med workshops, som vi kunne melde os på. Her var alt fra debatter om verdensmålene, sports aktiviteter, små kurser og hvordan vi kunne mindske forureningen.

Jeg deltog selv i workshops om verdensmålene, hvilket var vildt spændende at høre om, hvordan man har tænkt sig at nå frem til de endelige målet. Derudover spillede jeg en del volleyball, hvor man mødte unge fra andre lande. Her var det jo oplagt at finde ud af, hvilken betydning YMCA har i andre lande.

Dagene sluttede vi, danske deltagere, af med at hygge sammen på vores hostel med  brætspil og lidt gode sager. En vildt god måde lige at vende dagens aktiviteter og oplevelser. Da det 4 dages event var nået til vejs ende, havde vi Globetrotter et par dage mere i London, hvor vi fik leget rigtige turister. Vi var på influencer-løb rundt i London, vi fik shoppet og besøgt den danske kirke i London. Derudover tog vi nogle fælles snakke om, hvad vi kunne bruge denne her tur til, og hvad vi havde fået ud af det. Vildt godt!
Jeg kan klart anbefale andre at tage på sådan en tur, hvis muligheden byder sig. Det er vildt inspirerende at møde andre kulturer, som man er vidt forskellig fra, men alligevel har man noget fælles at samles om.