Julehilsen fra konsulenten - Vi gør det!

Henrik B. Videbæk

Året lakker mod enden - og sikke et år! På godt og ondt er vi blevet udfordret på den måde, vi laver fællesskaber på. Covid-19 var ikke en udfordring, vi selv ville have valgt, men med godt KFUM og KFUK gå-på-mod prøvede vi at få det bedste ud af det, og der kom meget ud, situationen til trods. 

 

Teensommerlejren er et godt eksempel. Af fire planlagte weekendmøder, nåede vi kun at afholde ét enkelt fysisk ledermøde frem mod lejren. Det var et opstartsmøde i starten af februar med blot halvdelen af den ledergruppe, der siden hen først så hinanden i øjnene, da vi mødtes på selve lejren. Da vi i en lang periode ikke kunne mødes til den fysiske forberedelse, opfandt lejrcheferne, Kirstine og Simon ‘online onsdagsmøder’ som et værdifuldt alternativ! Og selv om det var online, lykkedes det alligevel at sætte mål og rammer for lejren og lave udvalgsarbejde og gode reklamevideoer for lejren. 

 

På Teensommerlejren og de andre sommerlejre og weekendaktiviteter, var der udover de alternative mødeformer, én ting der slog igennem. En tro, der ganske enkelt lød: Vi gør det alligevel! Der er brug for os netop nu, hvad enten den kommende lejr skulle blive med fysisk afstand, opdelte aktiviteter eller andre forhindringer.

 

Det gå-på-mod var ikke alle organisationer forundt, og det kalder på stor respekt. Til alle ledere skal der lyde en stor tak for en ukuelig optimisme og kreativitet, i forhold til de usikre fremtidsudsigter vi stod over for. Vi skylder også en stor tak til Y’s Mens klubber, der støttede godt, trods en lavere beholdning i deres kasse, og til Kolding og Haderslev kommuner der med regeringens corona-aktivitetspulje, helt ekstraordinært støttede vores sommeraktiviteter med 50.000 kr.  

 

Udover lejraktiviteterne, fik vi også prøvet andre alternative koncepter af i distriktssamarbejdet. Vi lavede online Escape Room, Stormester på cykel i hver sin by, online temaaften for unge, og senest Børnejulefrokost i en online udgave. Lignende aktiviteter blev der prøvet kræfter med i forskellige lokalforeninger. 

 

2020 har alt i alt været et noget besværligt, men meget lærerigt år. Fysisk samvær har vi dog i den grad savnet. Lad os glæde os til en masse af det i 2021. En ting, jeg tror vi tager med dertil, er spørgsmålet, der indledes således: hvad nu hvis…? I år lød det, hvad nu hvis vi kun må forsamles 10 personer eller ikke må være indendørs? Hvilke aktiviteter kan vi så lave? 

 

I 2021 kunne det lyde, hvad nu hvis vi prøver én ny ting af i vores lokalområdet, stort som småt? Hvad kunne der ske? Vi har fået styrket vores kreativitetsgén i året der gik, så lad os se hvad det kan fremadrettet… 

 

På den opfordring, vil jeg sige mange tak for det gode samarbejde 2020, og her senest tak for spændende snakke til de foreninger, jeg har gæstet på foreningsbesøg i efteråret. 

 

Jeg glæder mig til mere af det hele i 2021. Rigtig glædelig jul og et godt nytår. 

De bedste konsulenthilsner / Henrik B. Videbæk