Billede af: Magnus Najbjerg

State of the Union - Formandens beretning

Medlemsfremgang, World Council i Danmark, Landsmøde, ny politik for brug af foreningshuset på Danmarksgade og meget mere...

Simon Kallehauge

Det seneste år er set fra formandsstolen fløjet forbi. Vores klubber og aktiviteter når langt omkring og vi er en del af hverdagen for flere og flere.

Året startede barskt ud da vi måtte tage afsked en af vores mangeårige aktive medlemmer, Maggie, der indtil for nylig sad med i bestyrelsen. Hun vil blive savnet i mange sammenhænge i foreningen. Omkring samtidig blev det besluttet at lukke børneklubben MOK i Hans Egedes kirke pga. sygdom i lederstaben, hvilket jeg som formand selvfølgelig er ærgerlig over, men vi har som bestyrelse måtte indse at en klub ikke kan drives uden gode frivillige kræfter.

I sommers lykkedes vi endelig med at afholde en fælles sommerfest for hele foreningen med god opbakning fra alle klubber og aktiviteter, dejligt vejr og god mad. Her er jeg sikker på at alle havde en forrygende dag, hvor der var indslag fra foreningens forskellige aktiviteter.

I uge 27 fik vi fint besøg af en hel bus med internationale i forbindelse med YMCAs World Council i Aarhus. Et kæmpe event hvor flere af vores medlemmer var med til at bidrage,  inspirere og blive inspireret. De mange internationale der havde æren af at besøge Aalborg fik blandt andet en rundvisning i byens gader og stræder, hvorpå der var lagt vægt på vores imponerende gavlmalerier. Derudover var der også tid til fremvisning af vores fine gamle foreningsbygning.

I efteråret har vi i bestyrelsen arbejdet på foreningshuset. Her blev det blandt andet besluttet, at alle medlemmer kan få adgang til huset med en nøglebrik og bruge det til private formål inden for rammerne. Vi har også sat gang i et par større og dyrere renoveringsopgaver der ikke kan vente til vi skal videre med en ny foreningsbygning. Blandt projekter man ikke lige opdager, er der brugt en del tid på at banke puds og gamle lapninger ned i beboerkælderen, da det selv var på vej ned. Den er i gang med at blive pudset flot op igen.

landsmødet i november var Aalborg endnu en gang flot repræsenteret. Vi fik endnu en gang et medlem i hovedbestyrelsen, og der blev diskuteret og netværket på tværs. 

Tak til alle de frivillige der har lagt kræfter i vores arbejde i årets løb. Jeg glæder mig til at se hvad jeg kan berette om i 2024.

Vi ses på generalforsamlingen den 15. marts!

Formand Simon Kallehauge