Billede af: Magnus Najbjerg

Hvordan det gik i løbet af 2023?

Simon, vores formand, deler sine tanker om det forgangne år. Læs hans beretning om foreningen, huset og de spændende fremtidige muligheder.

Simon Kallehauge

Kort efter sidste generalforsamling kunne vi udvide familien med to nye aktiviteter: Bodytoning og Yoga. Det er skønt, at vi har så kort fra idé til handling og at aktiviteterne nu trives lige så godt som de “gamle”. 

Bestyrelsen har det seneste år brugt meget energi på at arbejde med den størrelse, vi har opnået. Det omhandler blandt andet det at pleje kontakten til og imellem de forskellige klubber og aktiviteter, da jo flere vi bliver, jo længere kan der også blive mellem aktiviteter/frivillige, bestyrelsen og andre aktiviteter. Derudover har vi arbejdet med at holde styr på de forskellige ansvarsområder og roller, der er i vores voksende forening. Det gælder både de meget synlige og de mere usynlige ting, der foregår rundt omkring, og som er nødvendige for at det er rart og nemt at være frivillig i foreningen. Bestyrelsen har også  arbejdet med at skifte til en ny ansættelsesform for rengøringen og håndteringen af vores koordinator, Anne Louises deltidssygemelding. Hun er nu raskmeldt og arbejder 31 timer om ugen frem til sommerferien.

Vi har i de seneste år snakket meget om vores foreningshus på grunden Danmarksgade 52. Byggeudvalget har kigget videre på at bygge et nyt foreningshus på grunden, og har taget et dybt træk med det mere usynlige arbejde på den front med ejendomsvurderinger, investeringsmuligheder og den slags ting, der skaber et godt fundament for projektet. 

På det mere synlige arbejde har vi lavet en jobbørs på opslagstavlen i poolrummet. Der er to dele: Man kan ønske forbedringer og man kan skrive sig op til at ordne praktiske opgaver. Begge så vi alle kan få mest mulig glæde af vores hus. 

På eventsiden er det største uden tvivl den kæmpe Fællesklang kordag som Fællesklang Aalborg har været vært for i 2023. Fantastisk at vi kan samle sangere fra hele landet i nordens musikhovedstad: Gug.

Med vores store succes med at starte nye tiltag i bagagen har vi desuden lidt af en nyhed: Vi har sagt ja til at undersøge muligheden for at skabe et Fairhus i Aalborg. Fairhus er et koncept der kører på landsplan, hvor det undersøges hvilke behov og målgrupper der findes i lige netop vores lokalområde og hvordan vi kan være endnu mere med til at gøre en forskel. Det kommer der meget mere om på generalforsamlingen.

Til denne generalforsamling har vi tre bestyrelsesmedlemmer, der træder ud efter at have stiftet familie uden for Aalborg. Janni og Søren har været afgørende for at definere foreningen de sidste 10 år i bestyrelsen, Sara siden 2019. I skal have kæmpe tak for samarbejdet og held og lykke fremover.

Vi har igen i år slået medlemsrekord. Det betyder at vi har en delegeret mere til KFUM og KFUKs landsmøde i november. Så overvej om det ikke er dig der skal have den nye plads, være foreningens stemme og/eller opleve inspiration fra resten af KFUM og KFUK.

90 af vores medlemmer er meldt ind i vores fællesskab siden sidste generalforsamling. Så giv dem en varm velkomst og lad os gøre hvad vi kan for at de også har lyst til at være med næste år og årene derefter. 

Til sidst en kæmpe tak for det frivillige engagement, der er blevet lagt i årets løb.
Uden det - ingen forening. 

Simon

Formand for KFUM og KFUK Aalborg