YMCycle

Gør-det-selv cykelværksted på Skolebakken 66 er åbent hver tirsdag mellem kl. 14 og kl. 17:30

Scroll

YMCycle

I cykelværkstedet vil du for det meste kunne møde Steffan (til venstre på billedet) eller Michael (til højre i billedet), der begge er studentermedhjælpere i YMCycle. Udover Steffan og Michael er der en række forskellige frivillige tilknyttet projektet.

Vil du have hjælp til at få fikset din cykel? Er der koks med gearne? Sådan lyder annoncen for et nyt cykelværksted i Østerbyen. KFUM og KFUK i Esbjerg står bag det nye værksted, der er etableret i samarbejde med bydelsprojekt 3-i-1 og boligforeningen Ungdomsbo. Lokalerne på Skolebakken 66 er åbent hver tirsdag mellem kl. 14 og kl. 17:30.  

 
YMCycle er primært for børn og unge mellem 10 og 25 år. Til at assistere med at fikse cyklerne er frivillige og ansatte fra KFUM og KFUK i Esbjerg, og metoden er hjælp-til-selvhjælp.

Idéen til YMCycle opstod på en generalforsamling i KFUM og KFUK for et par år siden. Nogle af deltagerne i foreningens aktiviteter havde ikke en cykel til at transportere dem til aktiviteterne i Kirkegade 70, hvor KFUM og KFUK ellers holder til. Et par kvikke unge hoved foreslog at istandsætte gamle cykler, som KFUM og KFUK kunne låne ud til unge medlemmer uden en cykel. Siden har idéen udviklet sig til et socialt entrepenørskabsprojekt, der gerne må appellere til praktikere.
 
”I KFUM og KFUK er vi optaget af at skabe aktiviteter med lokal relevans, og der mangler et tilbud som dette i Østerbyen” forklarer Bjarke Friis, der er projektleder for YMCycle. ”Med YMCycle forsøger vi at udvikle foreningsaktiviteter til praktikere”.

Kontaktperson

Bjarke Friis