Børnesommerlejr 2023

Med omkring 35 børn indlogeret i krydstogtskibets kahytter og papegøje til aftensmad, var der grundlag for en oplevelsesrig børnesommerlejr.

Kristina Weinkouff Knudsen

”Papegøje til aftensmad ”

  • På årets Børnesommerlejr under temaet: ”Krydstogtskibet Rubjerglejren”

 

Ledere og ungledere havde lagt hovederne ekstra i blød, da årets tema og aktiviteter skulle vælges. Der var fokus på, at alle aktiviteter var koblet til fortællingen om Kaptajn Köttbullar, som deltagerne på forrygende vis blev en del af, og opslugt af! 

Selv Køkkenchefen bidrog til fortællingen, da han en aften præsenterede aftensmaden. Der blev et øjeblik helt stille i spisesalen – også blandt lejrudvalget, som ikke havde udtænkt denne detalje til historien. Det som bestemt lignede kylling var……. Papegøjen fra eftermiddagsaktiviteten!!  Stilheden blev afbrudt af skrallende latter, og sådan var lejren hele tiden en smuk balance mellem gribende fortælling og sjov og ballade.                

Omkring 35 børn blev indlogeret i Krydstogtskibets kahytter.  Og indimellem planlagte programpunkter var der masser af tid til leg, spil og snak med både jævnaldrende børn og med børnesommerlejrens voksne, som holder øje med alles trivsel og deltagelse i fællesskabet.

Ved formiddagens forkyndelser og gudstjenesten sidste dag var sangen: ”Må din vej gå dig i møde” gennemgående. Nok ikke svært at forestille sig, at det næsten kunne høres helt ned på stranden, da børnene hurtigt blev fortrolig med den simple tekst, som bare kan synges om og om igen.! Det er fællesskabsfølelse og oplevelser for livet. 

Tak til børnesommerlejren som består gennem mange år. Gode gamle traditioner såsom slikboden ændres der ikke ved!  Samtidigt er der blik for at være i øjenhøjde med børnene anno 2023.