Det knirker stadig

Knirkerevyen er et komisk insiderblik på folkekirken og al dens væsen, og ikke mindst uvæsen, serveret af en velspillende komikertrio der med både tæft og timing brænder busken i begge ender og samler vandene i et latterhav med orkanstyrke.

Knirkerevyen tager udgangspunkt i kirkelige temaer og trosspørgsmål, som angribes fra en satirisk vinkel. Det er lige på grænsen og nogle gange lidt over - som god satire skal være for at være skarp og rammende.

Tidligere udgaver af Knirkerevyen er blevet sat op på Danske Kirkedage i 1992, 1995 og 1998, og revyerne har været opsat i Århus Festuge og turneret i kirkelige sammenhænge i hele Danmark.

Knirkerevyen – Det knirker stadig er den sjette Knirkerevy i rækken og i anledning af Knirkerevyens 30-års jubilæum er det en skøn blanding af nye numre og highlights fra de hellige revytekster.

Den havde premiere på Himmelske Dage i Roskilde i maj 2022, hvor den spillede 3 forestillinger for totalt udsolgte sale og har efterfølgende turneret i hele landet.

Medvirkende

På scenen: Sven Wortmann, Thomas Biehl, Michael Biehl Hansen, Henrik Vestergaard

Kapelmester: Hans Dammeyer

Tekster: Sven Wortmann, Henrik Vestergaard, Michael Biehl Hansen, Thomas Biehl,

Knirkerevyen vrider armen om på folkekirken uden at vride den helt af led... Knirkerevyen

Baggrund

Revyen så for første gang dagens lys på Danske Kirkedage i Odense i 1992, hvor den blev en overvældende succes blandt kirkedagenes deltagere og bl.a. fik TV2 til at savle over (og sende) det omvendte præstestriptease-nummer i TV2 Nyhederne.

Succesen blev så stor, at holdet bag til Kirkedagene i Fredericia 1995 skabte en ny omgang kirke-satire:  Knirkerevyen II - Se den før din næste!'. Denne gang bød revyen blandt andet på den første sketch med karakteren Hassan og hans Teatertrut, der på misforstået vis dramatiserede juleevangeliet.

Det var også i 1995 man kunne møde opvaskerne, der i bedste Lars von Trier-stil kommenterede gudstjenesten fra krypten. Revyen turnerede efter kirkedagene i hele landet i perioden 1995-1998 og spillede bl.a. ved Århus Festuge 1996.

'Knirkerevyen III - Når himmelhunden skal luftes!' blev produceret til Danske Kirkedage i Fredericia i 1998. Den bød på gensyn med Hassan, der nu kastede sig over påskeevangeliet, fik salmebogs-kommissionen til at rocke og introducerede de sønderjyske karakterer Kedde og Fidde.

Revyen spillede efterfølgende ved Århus Festuge 1998 og turnerede over hele landet i perioden 1998 - 2001.

I sommeren 2010 var der premiere på 'Knirkerevyen IV' I Hobro, og den turnerede efterfølgende over hele landet fra 2010 til 2017, og spillede bla. på Danske Kirkedage i Ålborg i 2013. Den blev i alt opført 55 gange for sammenlagt mere end 8000 publikummer.

Sidst i 2019 nåede der lige at være urpremiere på ’Knirkerevyen V’ foran 900 glade publikummer i Billund før corona-pandemien lukkede landet ned.

Under nedlukningen benyttede vi lejligheden til både at kigge fremad med nye numre og se tilbage på de sidste 30 års greatest hits, så vi nu med ’Knirkerevyen VI – Det knirker stadig’ kan præsentere en skøn blanding nye og gamle numre, der kaster sig hovedkulds ind i kirke- og samfundslivets nyest aktuelle tematikker og tematikker, der aldrig er gået af mode.