Torill Kristensen

Hvordan kan man holde håbet højt, når verden omkring os ramler...?

Scroll

Hvordan kan man holde håbet højt, når verden omkring os ramler...?

Torill Kristensen, der kommer fra en stilling som sognepræst ved Skjern Kirke og siden en del af forstanderparret på Møltrup Optagelseshjem, vil i sit foredrag dele tanker og inspiration om håb.

'Hold Håbet Højt' synger vi i en ny adventssang fra den nye højskolesangbog.

Det er en opfordring!
Men hvordan kan vi holde håbet højt i en tid med krig i Europa, truende klimakrise og en voksende mistrivsel blandt unge i vores samfund?

Vi vil i foredraget møde personer fra litteraturen og det virkelige liv, der på trods af modgang og håbløshed formåede at holde håbet højt.

 

Hold håbet op.
Stjernen viser vej.
Hold håbet op.
Mørket skjuler sig.
Hold håbet op.
Hold det foran mig
Dy Plambeck

Baggrund

Torill Kristensen er født og opvokset i Norge, og valgte efter et højskoleophold i Danmark at studere teologi på Aarhus Universitet.

Det første embede blev i Skjoldborg og Kallerup Sogne i Thisted Provsti, og efter 8 år i det nordvestjyske flyttede familien Kristensen til Blåkilde Efterskole ved Tarm. Her blev Torill Kristensen dels forstander ægtefælle, og dels timelærer på efterskolen.

Fra august 2008 blev Torill desuden sognepræst i Skjern Sogn i 75% stilling, og 10 år senere blev lærerjobbet på Blåkilde Efterskole erstattet af en fuldtids præstestilling.

I foråret 2022 flyttede forstanderparret, Torill og Henning Kristensen, fra efterskolen, for at fortsætte - som par - på Møltrup Optagelseshjem.

Efter næsten 2 år på Møltrup er præstekjolen kommet frem igen, og Torill er fra januar 2024 indsat som præst i Sunds Sogn i Herning Nordre Provsti.