Pædagogikken på Kolding Børnehøjskole

Scroll

På Kolding Børnehøjskole møder vi hinanden med tillid, værdighed, dialog og humor. Vi tror på, at børn og frivillige vokser af at blive mødt med positive forventninger og af at indgå i tillidsfulde relationer med andre børn og voksne. På Kolding Børnehøjskole kan man få venner og have det sjovt sammen. Vi tror på, at livet bliver lidt sjovere og lettere, hvis man møder det med et smil.

Vi ser altid børnene og de frivillige, som dem de er, og vi bestræber os på, at alle føler sig trygge og hjemme på Kolding Børnehøjskole. Vi tager alle seriøst og lytter til deres holdninger til hverdagen, samfundet, livet og trosliv. Vi forventer, at alle - både børn og frivillige - er aktive medspillere i fællesskabet og tager ansvar for at skabe en god kultur på Børnehøjskolen.

På Kolding Børnehøjskole er dialogen i centrum. Her taler vi om tingene. Vi taler om de små oplevelser i hverdagen, samhørighed og uenigheder i fællesskabet og indholdet i kurser og læringsaktiviteter. Vi tror på, at vi gennem dialogen kan blive klogere på de andre, os selv og den verden, vi er en del af.

Pædagogiske retningslinjer til frivillige undervisere

Vores frivillige undervisere oplæres i Kolding Børnehøjskoles pædagogiske retningslinjer. De består af vejledninger og gode råd til, hvordan man som frivillig kan agere i forskellige situationer i hverdagen på Børnehøjskolen - og hvordan man generelt laver god undervisning for børn.