Lokalt

Foreningen fortæller - Aabybro

Denne gang i “Foreningen fortæller” kan du læse om de mange spændende arrangementer i KFUM og KFUK i Aabybro, og måske finde inspiration til bibeltime/studiekreds.

Frank Kiel

Hvad sker der i KFUM og KFUK i Aabybro. Ikke så meget – og så alligevel så sker der en del i løbet af året.

Vi er 36 medlemmer – de fleste +50 år.

Lad det være sagt med det samme: Vi har ingen børnearbejde mere. Vi har simpelthen ikke overskud til det.

Vi har bibeltime ca. 1 gang om måneden. Bibeltime kalder vi nu studiekreds – ikke fordi vi ikke vil være bibeltime bekendt, men det er et fremmedord for mange. Studiekreds holdes mest i private hjem.

Modellen for vores bibeltimer/studiekreds har vist sig at være langtidsholdbar, Vi inviterer en præst i en radius fra Frøstrup til Ingstrup til at komme og gennemgå søndagens tekst. Ofte kommer der en god diskussion. Mange af dem har været glade for at komme. Det er ikke så ofte at de får respons på deres oplæg til prædikener. Vi har dog også en gang imellem lægfolk til vores bibeltimer/studiekreds.

Voksen – familiearbejde, som ligeledes holdes ca., 1 gang om måneden.

Af arrangementer her kan nævnes: Filmaften, besøg af bedemand, tur til Frøstrup Minilandsby, til foredrag i Folkekirkens Hus, samle skrald aften, besøg på egnssamling, Israel aften, spis sammen aften, sangaften på KFUM og KFUK i Aalborg mm.

Af faste arrangementer har vi generalforsamling, sommerudflugt, gåtur i naturen, grillaften hos Anna og Ole i Canada, høstbanko (hvor overskuddet går til- f.eks. Mission Afrika) og adventshygge, hvor vi laver adventskranse og dekorationer.

Arrangementerne planlægges af et aktivitetsudvalg, bortset fra generalforsamlingen, planlægning af studiekreds samt økonomi, som bestyrelsen tager sig af.

Der er ikke de store problemer med at finde de personer der sidder i bestyrelsen og aktivitetsudvalg.

Vi har et godt sammenhold og venskab i foreningen. Medlemmerne kommer fra Vedsted, Aaby, Biersted og Gjøl sogne.

Hvilke drømme har vi:

Når man har været med i KFUM og KFUK i mange år, ved man hvor vigtigt børnearbejde er. Desværre har vi med den nuværende medlemsskare ikke overskud til det.

Relatererde artikler

Se alle artikler