Indsamling til Ukraine

Vi indsamler penge til vores venner i YMCA-Lviv i forbindelse med Børnefestival. Det gør vi fordi det er en håbshandling der er konkret og god at være en del af. Og så er det den form for indsamling der er allermest brug for i det civile liv i Ukraine.

Scroll

Håb på Børnefestival

Om lørdagen på Børnefestival får vi gæster på besøg, der fortæller om hvordan deres liv var da de boede i Ukraine og hvordan det er nu, hvor de er flygtet og bor i Danmark. Gæsterne er mellem 9 og 18 år. Derudover ringer vi til Lviv og overrækker det samlede beløb, inden vi tager hjem fra Børnefestival. 

Vi mærker at der er behov for at gøre noget, for at modstå fortvivlelse mod de mange nyhedsstrømme om krig og ødelæggelser rundt om i verden. Særligt vores børn kan ind imellem møde håbløshed, frygt eller andet nedbrydende.

At gøre noget vækker håb. At gøre noget sammen vækker mere håb, for med fællesskabets kraft kan vi rykke langt mere. Det er blandt andet et af budskaberne på Børnefestival. Når vi står sammen, er håbet lysest.

Videohilsen fra YMCA Lviv

Her kan I se en lille videohilsen fra YMCA Lviv, der viser nogle af deres aktiviteter for børn, som de indsamlede penge fra Børnefestivalen vil gå til. Mange af børnene er såkaldte IDP-børn (Internally Displaced People) - altså børn som flygtet fra krigshandlingerne i Østukraine og nu er i Lviv. Der er også børn fra Lviv, som har mistet familiemedlemmer eller på anden måde er mærket af krigen.

De forskellige aktiviteter, der vises billeder fra, er
1) en slags børnehave-tilbud,
2) musikterapi;
3) en tegneskole med terapeutisk sigte samt
4) undervisning for børn i krisesituationer og selvforsvar.

Videohilsen fra YMCA Lviv

Doner via mobilepay

Indsamlingen foregår før festivalen, og samles når vi mødes i maj.
For at donere kan du sende penge på mobilepay til 219848 og mærk det med Børnefestival - Lviv

I kan hjælpe med i lokalforeningen.

Som forening kan I samle ind sammen. Med forskellige aktiviteter, som jeres børn kan være en del af, kan I gøre en kæmpe forskel for børn i Lviv.
I får her et par forslag til indsamling, men find gerne på andre, der er bedre og passer godt til jeres lokale forening og by.

  • Cykelrally - en oplagt aktivitet for jer der har en klub, eller tænker stort og får skolen med
  • Indsamling af flaskepant
  • Hjælp naboen - er der nogen der skal udført havearbejde, handlet ind, gået tur med hunden, vaske bil eller andet så tilbyd hjælpen og få penge på kontoen
  • Spørg i butikker hvordan de kan hjælpe/hvor meget de vil hjælpe med. Det kan også være de donerer ting som i kan sælge på en loppestand, vejbod etc.
  • Kage sælger sig selv. Bag, byg en bod, sælg - og er der saft til er det dobbelt pris.

 

Når I har indsamlet alt hvad I kan, sende beløbet på mobilepay til 219848 og mærk det med Børnefestival - Lviv

Husk at når Børnefestival er slut, er der desværre stadig brug for at indsamle donationer - så I kan altid fortsætte det gode arbejde i foreningerne. Mobilepaynummeret er det samme, men efter festivalen behøver I ikke skrive Børnefestival-Lviv.