Tilmedling er lukket

Iris Gold på Wonderful Days!

”Hippie hop”-sangerinden, der sidste år brød igennem på SPOT-festival og Roskilde Festival gæster foruden Wonderful Days Smukfest i Skanderborg.

Kristoffer Vindum

Iris Gold inviterer ind i sin verden af ”hippie hop” – en farverig og smitsom sammensmeltning af retro hiphop, soul og power pop, med et generøst drys af flower power.

Efter at have delt scene med nogle af de største artister i verden, samt arbejdet med nogle af de mest indflydelsesrige producere, har Iris bevist at hun nu er klar til selv at indtage verden. Til sommer bliver det med hendes eget musik i fokus, når hun kridter gulvet op til dans og farver i det store ’cirkustelt’ på Wonderful Days. Hun har netop udgivet singlen ”Wow”, der med garanti vil skabe genlyd hos de unge festivalgængere.

Iris Gold, der oprindeligt er fra London og opvokset i København, har levet et nomadisk liv omgivet af fritænkere og vokset op i hippiesamfund og besatte bygninger, elementer der har gjort hende til den unikke og karismatiske artist hun er i dag.

Med West Coast melodier som baggrund, er Iris Gold siden blevet ved med at udvide sin musikalske horisont, efter at være blevet forelsket i klassiske hiphop acts som Pete Rock, Beastie Boys og De La Soul. Og hun har formået at sammenflette alle disse influenser ind i sin egen musik, en blanding der ifølge den britiske avis The Guardian, bedst kan beskrives som “Deliciously summery and laid-back at a time when most pop seems to want to make you have a heart attack”.

Iris Gold tilslutter sig Marvelous Mosell og Luster, der allerede er offentliggjort på festivalen.