Materialer for deltagere og frivillige

På denne side kan du blive klædt på til at tage imod YMCA'ere fra hele verden - Bl.a. hvordan vi forbereder os på engelsk og meget mere. 

Scroll

Når vi som deltagere og frivillige skal tage imod YMCA'ere fra hele verden, så er der mange ting, som vi skal tage hensyn til. Kulturer mødes, og der kan være store forskelle imellem dem. For at kunne være bedst muligt forberedt på dette er denne "ressourceside" blevet oprettet. Formålet er at give dig en række værktøjer, som er kan være nyttige i en international sammenhæng - både som deltager og frivillig. Du finder de forskellige værktøjer længere nede på denne side.

I KFUM og KFUK i Danmark arbejder vi ud fra en inkluderende kristendom. Dette er noget, der kendetegner os i Danmark, og det skal vi være i stand til at snakke om, når YMCA'ere fra hele verden kommer til Danmark den 3. - 9. juli.
Normalvis bruger KFUM og KFUK i Danmark "de tre rum" til at beskrive, hvordan vi arbejder i KFUM og KFUK - nemlig ud fra fællesskabets rum, dannelsens rum og troens rum.
Derfor er det vigtigt at kunne tale om de tre rum på engelsk, så vi på den måde kan forklare, hvem vi er, og hvad vi laver, når YMCA World Council går i gang.
Men det kan være svært at skulle oversætte de tre rum til engelsk uden at læst op på lektien. Derfor har KFUM og KFUK's Kristendomsudvalg oversat de tre rum til engelsk, så de bliver til "the three spaces". Oversættelsen findes nedenunder.

Til at klæde dig endnu bedre på til at tale om KFUM og KFUK's måde at arbejde på, kan du høre Kristendomskonsulent, Morten Stensig Sørensen, forklare the three spaces på engelsk gennem 5 videoer. Det kan give dig et ordforråd, så du er klar til at repræsentere KFUM og KFUK i Danmark til hele verden. Du finder videoerne ved at trykke her.

I KFUM og KFUK i Danmark har vi udviklet fire impact plakater, som fungerer som organisationens kommunikationsbudskaber. De er et redskab, der skaber en bedre ramme for den strategiske kommunikation i KFUM og KFUK, fordi de giver en fælles forståelse af, hvilke budskaber KFUM og KFUK ønsker fremhævet internt i organisationen og i den eksterne kommunikationen om os - Plakaterne kan dermed bruges til at forklare, hvordan vi forstår Youth Empowerment i Danmark.

Hovedbudskaberne er:

Empowered by hope: I KFUM og KFUK får børn og unge livsmod og handlemuligheder i forhold til tro og samfund. Vi skaber fællesskaber om globalt udsyn, de store spørgsmål i livet og meningsfulde aktiviteter. Det betyder, at børn og unge oplever, at de kan:

  • tro på Gud (På engelsk: 'Have faith')

  • være sig selv (På engelsk: 'Welcome as they are')

  • gøre en forskel for andre (På engelsk: 'Make a difference for other people')

  • arbejde for en bedre verden (På engelsk: 'Creating a better world')

Du finder plakaterne på dansk og på engelsk.

I KFUM og KFUK i Aarhus har vi mange aktiviteter og tilbud for vores medlemmer. Når YMCA World Council kommer til Danmark skal vi kunne fortælle om alle de fede ting, som vi laver, på engelsk. 

For at gøre det lettere at præsentere aktiviteterne i Distrikt Aarhus er der blevet lavet en video, hvor aktiviteterne bliver præsenteret. Der er tale om VK Raptus, Fairbar, Unge Voksne, Aarhus Børnehøjskole og Local2Local. Disse aktiviteter er alle nogle, der fortæller, hvordan vi arbejder i KFUM og KFUK i Aarhus.

Du finder videoen nedenunder. Der er engelske undertekster, så du kan se bud på, hvordan aktiviteterne kan præsenteres på engelsk.