Tilmedling er lukket

Sådan deltager du som lokalforening

Helt grundlæggende er der to muligheder for at deltage på World Council: som en del af delegationen eller som frivillig. Læs med og se, hvordan din lokalforening kan komme med. 

Scroll

Deltag i årets største fest

World Council bliver en kæmpe genåbningsfest for YMCA, hvor vi endelig kan mødes på tværs efter et par hårde år for mange. Deltag og få en uforglemmelig oplevelse med hjem, samt en masse nye løsninger til at imødekomme unges udfordringer i dit lokalsamfund. 

Sådan kan du deltage

Der er flere måder du og din lokalforening kan deltage på World Council – og man kan sagtens byde ind på forskellige ting, så flere fra foreningen kan blive en del af oplevelsen.

Virtuelt Informationsmøde til lokalforeningerne

Udvalget for Globale Fællesskaber afholdte d. 14. december 2021 et virtuelt informationsmøde, hvor mulighederne for lokalforeningernes deltagelse blev præsenteret. Derudover fortæller udvalget, hvad man som lokalforening kan få ud af at være med til World Council. Dermed kan du få et hurtigt overblk over sammenspillet mellem World Council og lokalforeningerne. Det virtuelle informationsmøde blev optaget, og du finder optagelsen her.

Få støtte til unge deltagere

KFUM og KFUKs udviklingspulje har bevilget støtte til unge, som deltager i World Council 2022 på vegne af deres lokalforening. Pengene fordeles af lokalforeningsgruppen under World Council-styregruppen.

Som lokalforening kan I søge om støtte til unge mellem 18-25 år, som deltager på vegne af foreningen. Der kan søges om støtte til en eller to personer pr. forening. Støtten er 2.000 kr. pr. person, dvs. max. 4.000 kr. i alt pr. forening. Foreninger, som ønsker at støtte flere unge, har mulighed for selv at fordele støtten til flere, men det er altså max. muligt at få støtte på 4.000 kr. pr. forening.

Ønsker I at søge støtte til unge, skal I sende en kortfattet ansøgning til ymcaworldcouncil@kfum-kfuk.dk. Her skal det fremgå, hvem støtten søges til, og hvordan de(n) unges deltagelse i World Council 2022 forventes at bidrage til lokalforeningens udvikling.

Vi arbejder med en løbende ansøgningsfrist. Dvs. at I som lokalforening kan søge om støtte, så snart I har fundet unge deltagere. Herefter behandles ansøgningerne af det udvalg, der arbejder med lokalforeningerne på World Council, som vil prioritere mellem de indsendte ansøgninger såfremt det ikke er muligt at støtte alle.

Støtten udbetales efterfølgende fra landskontorets administration. 

Ved spørgsmål kan I kontakte ymcaworldcouncil@kfum-kfuk.dk

Andre muligheder for støtte

Udover udviklingspuljen og som Global Ambassadør er det for deltagere i alle aldre også muligt at søge tilskud hos sin lokale Y's Men-afdeling. I dette tilfælde anbefales det at tage kontakt til sin lokale Y's Men-afdeling for at høre om muligheden for tilskud.

Det er også muligt at gå til sin egen lokalforening og spørge dem, om de har lyst til at give dig støtte - det gælder både som deltager og som frivillig.  

Sammen sætter vi aftryk på verdenen

Det helt særlige ved YMCA er, at vi alle deler et stålsat blik på opgaven med altid at give relevante svar på de behov, børn og unge har – lige dér hvor YMCA er. Det gælder i Haderslev, Jerusalem, Chicago og Durban.

Vi ved, at de unge, der har mødt YMCA ude i verden, er kommet hjem fyldt op med ny viden, inspiration og mange nye YMCA-venner. Jeg glæder mig helt vildt til, at alle lokalforeninger i Danmark næste sommer kan møde YMCA fra hele verden – lige her i Danmark. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det kommer til at sætte aftryk i det KFUM og KFUK, vi sammen skaber de næste år.
Gritt Rhinstrøm Kristensen, Formand for World Council

Har du spørgsmål?

Jacob Solsø Holm