Om os

KFUM og KFUK er en kirkelig børne- og ungdomsbevægelse, der tilbyder børn og unge aktiviteter lokalt, lejre og festivaler over hele landet og et globalt fællesskab gennem YMCA og YWCA.

Scroll

Empowered by hope

I KFUM og KFUK får børn og unge livsmod og handlemuligheder i forhold til tro og samfund. 

Vi skaber fællesskaber om globalt udsyn, de store spørgsmål i livet og meningsfulde aktiviteter.

Det betyder, at børn og unge oplever, at de kan: 
- tro på Gud
- være sig selv
- gøre en forskel for andre
- arbejde for en bedre verden

En del af YMCA og YWCA

KFUM og KFUK er en del af verdens største og ældste ungdomsbevægelse, YMCA, og verdens største kvindenetværk, YWCA. 

Som medlem af KFUM og KFUK har man mulighed for at indgå i fællesskaber med andre unge fra hele verden. Man kan engagere sig i udviklingsprojekter for verdens fattige, tage på studierejser eller være frivillig på internationale events og camps.

KFUM og KFUK i distrikt Aarhus' vedtægter

Vedtægterne for KFUM og KFUK i distrikt Aarhus danner rammerne for, hvordan organisationen er struktureret. Det indebærer bl.a. opbygningen af bestyrelser, organisationens formål og grundlag, retningslinjer for medlemskab og meget mere. Du kan læse mere om KFUM og KFUK i distrikt Aarhus' vedtægter her

Historien bag KFUM og KFUK i Aarhus

KFUM og KFUK i Aarhus har en lang og rig historie. Den handler bl.a. om oprindelsen af organisationens navn, stiftelsen af lokalforeninger og opbyggelsen af kollegiet på Klostertorvet. Læs mere her.

Stormøde

Stormødet er distriktets generalforsamling og afholdes en gang årligt, oftest i marts. Alle er velkomne, men kun medlemmer af distriktets foreninger, der er fyldt 15 år, har stemmeret.

Stormødet starter typisk klokken 13:00, og i løbet af eftermiddagen gennemgås dagsordenen. Der skal blandt andet vælges en formand og en næstformand. Stormødet har desuden indflydelse på, hvordan budgettet kan bruges, og nye tiltag bliver også diskuteret. Dagen sluttes af med aftensmad og fest.

Læs formalia omkring stormødet i distriktets vedtægter § 5

Og du kan læse mere om tidligere stormøder i KFUM og KFUK i distrikt Aarhus her.