Festivalguide (opgave uden forberedelse)

Som guide er du ansvarlig for en mindre gruppe deltagere og kommer helt tæt på de unge mennesker.

Tilbage

Scroll

Du er vild med at være sammen med teens og synes det er verdens vigtigste opgave at støtte dem i at have en god festival.

Som festivalguide tilknyttes du en mindre gruppe af deltagere, ca. 15 personer, som du hjælper med at finde til rette på festivalen og guider dem, der har brug for det undervejs. Som eksempler kan nævnes; deltag og stå for afvikling af de sociale input som, camp time, reflection, fællesspisning ol. Hjælp deltagerne, hvis teltet blæser omkuld, der er hjemve, de ikke kan finde ud af programmet på festivalen osv. Det handler om at lytte til de unge og fornemme, om de kan finde ud af at være afsted på festival. Nogen har brug for hjælp til at finde en spændende aktivitet, andre skal hjælpes ind i et fællesskab, og andre skal måske lige huskes på at drikke lidt vand.

Du er omsorgsperson i et bredt felt, og opgaven vil variere en del over ugen.

Du er festivalguide sammen med en anden - du kan eksempelvis invitere en god ven med. Du sover et par nætter i deltagercampen, resten af nætterne er i crew campen. 

I campen er der også en campleder, som kan hjælpe dig, hvis der opstår uventede eller utilsigtede opgaver.

Kort overblik over opgaver:

  • Deltage i Pre-WD, et forkursus for frivillige, læs nedenfor.
  • Være omsorgsperson.
  • Hjælpe de unge til aktiviteter.
  • Være tovholder på wonder group til reflection, camptime og andre aktiviteter, der findes på.
  • Aftale et par tidspunkter i løbet af dagen, hvor du gerne vil se de unge, der er i din wonder group, eks. til spisning, til en fælles aktivitet, til aftenshow, eller andet.
  • Deltage i camp-frivilligmøder.
  • Holde styr på, at deltagerne fra din wonder group er på festivalen og give besked til informationsteltet, hvis der er ændringer.

 

Tidsforbrug

Du er til rådighed hele festivalen og forventes at enten stå for samlinger i gruppen 1-2 gange om dagen. Der er masser af fritid også, men særligt de første dage er du opmærksom og tilgængelig. 

Kompetencer

Der er ingen specifikke kompetencer, men det er klart, at du skal have et kæmpe bankende hjerte for vores deltageres oplevelse på festivalen og byde ind med alle dine sociale ressourcer.   

Pre-WD 

Vil du være festivalguide forventes det, at du deltager på kursusdagene Pre-WD op til Wonderful Days. Her lærer du de andre festivalguider og din campleder at kende. Dertil bliver du introduceret til ‘reflection’, hvilke aktiviteter programmet på festival byder på, du vil blive fortrolig med pædagogiske redskaber i arbejdet med unge. Du vil med andre ord blive klar til at give og få nogle helt forrygende dage. Frivillige med andre opgaver er også velkomne til at deltage. Læs om Pre-WD 

Inden deltagerne kommer, er der tid til at gøre campen klar. 

Festivalguides bor delvist i deltagercampen og crewcampen. I crewcampen vil der være mulighed for at bo i campingvogn, og tilslutte den strøm. 

Ansøgning

For at blive festivalguide skal du skrive en mail til wdfrivillig@kfum-kfuk.dk - skriv 'festivalguide + hvem du evt. vil være festivalguide sammen med' i bemærkningsfeltet. Derefter bliver du kontaktet af vores frivilligansvarlig. Senere tilmelder du dig som frivillig. 

Tilmeld dig som frivillig

Tilbage