Tilmedling er lukket
YMCA World Council

Verdens største unge-organisation kommer til Aarhus

Over 30 millioner unge verden over er medlemmer af YMCA/YWCA, som er paraplyorganisation for danske KFUM og KFUK. I 2022 skal repræsentanter for den globale bevægelse holde kongres i Aarhus. Det kan gøre organisationen endnu bedre til at engagere sig i samfundet med kristendommen som afsæt, siger formand

Filip Hove Kristensen

Mindst 1500 delegerede fra hele verden kommer i juli 2022 til Aarhus for at deltage i den verdensomspændende organisation YMCA’s verdensrådsmøde. Bevægelsens danske medlem, KFUM og KFUK i Danmark, kommer til at stå som vært for den store kongres, som finder sted hvert fjerde år.

Forhåbentlig kan begivenheden skærpe organisationens arbejde med at give kristendommen et nutidigt udtryk og sætte kristne værdier i spil i samfundet på en måde, som også virker relevant for mennesker, der ikke deler den kristne tro. Det siger Henriette Lynderup Kirkeskov, formand for KFUM og KFUK i Danmark.

”Vi arbejder allerede meget bevidst med at åbne os op ud mod det samfund, vi er en del af, og engagere os med afsæt i vores kristne værdier. Vi vil gerne være tydelige om vores kristne udgangspunkt og samtidig give kristendommen et nutidigt udtryk. Opgaven med at stå for verdensrådsmødet kan styrke vores arbejde med det,” siger hun.

____ 

Læs resten af artiklen i Kristeligt Dagblad

Relatererde artikler

Se alle artikler