Lokalt

"Vi vil være 'Verdens Fedeste Distrikt' " – Distriktsbestyrelsen har vedtaget ny strategi

Forud for stormødet den 23. marts har distriktsbestyrelsen arbejdet frem mod en ny strategi for Distrikt Aarhus i 2024. Forperson Sofie Breinholt glæder sig til at se strategien leve videre i lokalforeninger og aktiviteter.

Caroline Schjødt

Den nuværende distriktsbestyrelse har de seneste måneder arbejdet intenst på en strategi for Distrikt Aarhus. Starten på den nye strategi lød allerede ved sidste års stormøde. Her blev distriktsbestyrelsen nemlig stillet opgaven at skabe en mere naturlig og rød tråd i distriktet. Ifølge Sofie Breinholt har den nye strategi netop det formål. 

“Ambitionen er, at hver gang vi bruger 1 kr. eller 1 time som frivillig, så kan vi i store træk forklare det med, at det understøtter strategien og sammenhængskraften i distriktet." fortæller Sofie Breinholt.

Verdens fedeste distrikt

Den nye strategi har fået titlen "Verdens fedeste distrikt". Sofie Breinholt fortæller hvordan gode fysiske rammer, finansielle ressourcer, stor udvikling og mange gode frivillige kræfter skaber et godt fundament for ikke mindre end verdens fedeste distrikt.

"Der er så meget potentiale i Aarhus, og vores opgave i Distriktsbestyrelsen er at sætte den strategiske retning for distriktet - det distrikt, vi mener er, og fortsat skal blive ved med at være, verdens fedeste distrikt." siger Sofie Breinholt.

Fire fokuspunkter

Efter flere måneders arbejde er distriktsbestyrelsen kommet frem til fire overordnede fokuspunkter for 2024: Troens rum, synergi og sammenhæng, et attraktivt frivilligmiljø og det åbne fællesskab. Alle fire områder skal ifølge Sofie Breinholt understøtte, at Distrikt Aarhus udvikler sig i en god og bæredygtig retning.

Fra strategi til virkelighed

Den nye strategi skal ikke blot være til pynt. Ifølge Sofie Breinholt skal den være med til at sikre, at distriktet får en retning at udvikle sig i.

Vi [Distriktsbestyrelsen] kommer til at læne os op ad den, når vi skal prioritere økonomiske ressourcer og frivillige ressourcer - det håber vi også, at projekterne og lokalforeningerne i distriktet vil gøre. Tanken er, at den nye strategi skal hjælpe os til at træffe de rigtige beslutninger, og den skal hjælpe os med at sætte fokus på nogle af de blinde pletter, vi i distriktet også har.” fortæller Sofie Breinholt.

Ifølge Sofie Breinholt er det dog ikke kun distriktsbestyrelsen, der skal få strategien til at leve ude i distriktet.

"Første step i det videre arbejde er at diskutere strategien med distriktets medlemmer på stormødet i marts. Jeg glæder mig helt vildt til at få noget respons på strategien, og høre alle medlemmernes tanker omkring, hvordan de tror, strategien kan bruges."

Medskabelsesprocessen starter til stormødet

På stormødet d. 23. marts vil der være rig mulighed for at bidrage til strategien. Udviklingskonsulent Randi Vestergaard fortæller, at det er vigtigt, at medlemmerne af Distrikt Aarhus bliver en del af strategiprocessen: 

“En helstøbt strategi handler ikke om fine ord på et papir, men om reel forandring i praksis. Derfor håber jeg på at se rigtig mange til stormødet, hvor der bliver mulighed for at være medskaber på at omsætte strategien til virkelighed”

Stormødet 2024 bliver med både paneldebat og samtaleworkshop. I begge aktiviteter er det deltagerne på stormødet, som aktivt skal give deres holdning til kende og diskutere fremtiden for Distrikt Aarhus. 

“Jeg er begejstret for, at vi i Aarhus har en distriktsbestyrelse, der tænker strategisk og sætter retning. Det har stor betydning for distriktets udvikling. Jeg glæder mig til at samarbejde med den nye bestyrelse og i fællesskab skabe verdens fedeste distrikt”, fortæller Randi Vestergaard. 

Du kan se en grafisk præsentation af den nye strategi herunder

Verdens fedeste distrikt

Har du strategi i maven eller drømmer om at være med til at sætte den overordnet retning for Distrikt Aarhus, så er der mulighed for at stille op til distriktsbestyrelsen til stormødet. Er du nysgerrig på den mulighed? Så kontakt Sofie Breinholt på: sofie@kfum-kfuk.dk eller 4033 8064

Relatererde artikler

Se alle artikler