KFUM og KFUK Treehouse

Scroll

For hvem?

Treehouse er for dig, der er mellem 15-30 år og vild med outdoor oplevelser, udfordringer, fællesskab og eventyr i nye højder. Her er grænsen mellem frivillig og deltager flydende, og du bliver derfor en del af et unikt fællesskab, hvor alle er lige, og vi sammen får en fed oplevelse i trætoppene. 

Hvad er Treehouse?

Treehouse camp er outdoor oplevelser, hvor vi bygger platforme, gangbroer, shelters i træerne toppe og dyrker arbejdsfællesskabet i at lege med naturen på naturens egne præmisser. Vi passer godt på dig og naturen og har både sikkerhedsudstyret klar og efterlader området der bygges i, som når vi ankommer.

De frivillige i KFUM og KFUK Treehouse er alle certificeret i teknikker omkring Treehouse og holder deres kompetencer ved lige gennem højt specialiserede kurser.

Hvad er Treehouse?

Få nye kompetencer i et stærkt fællesskab

Målet er, at du som deltager oplever at få styrket dine kompetencer og få nye kompetencer, der udvikler dig som menneske. Det handler fx om at opleve sig i stand til at kommunikere med internationale deltagere, at skabe noget med hænderne og at være en del af et godt fællesskab.

I det unikke hands-on arbejdsfællesskab, der skabes om byggeprocessen, sker der utrolig meget mere end de konkrete Treehouses, som skyder op.

Nørdet info

Vores treehouses bliver konstrueret af tværgående rafter forbundet til de træer, der naturligt er i skoven. En platform kan være fra 3-30 m2 alt efter kaliberen af udstyr og den naturlige position af træer, der bygges fra. Platforme kan opgraderes med møbler, tag, køkken, swimmingpool etc. Kun fantasien og gå-på-modet, sætter grænser.

Kom med på Treehouse 2024!

15. - 21. juli 2024

På Treehouse er der plads til alle, både nybegyndere, såvel som friluftsentusiaster. I år skal vi bygge i træerne på Syvestjyllands Efterskole. Vi glæder os supermeget, og håber, at du vil med, så tag din bedste ven under armen og kom med på treehouselejr til sommer!

Find tilmedling og læs mere her

Se nedrivning på video

Få et indblik i hvordan det ser ud, når Treehouse tages ned.

Siden Wonderful Days 2016 havde eleverne på Blåkilde Efterskole glæde af "Wonderful Treehouses", men i slutningen af september 2017 var en gruppe frivillige treehousers forbi for at pille landsbyen i trætoppene ned.

Se nedrivning på video

Grundfilosofien i en Treehouse camp er at deltagerne skal styrkes og udfordres på:

  • samarbejder og er aktiv deltagende i et fællesskab.
  • tager initiativ, ansvar og har selvbestemmelse.
  • bliver kreativ tænkning og problemløsning.
  • får et internationalt perspektiv, kulturmøde og succeshistorier på tværs af sprog.
  • skaber tillid til sig selv og meddeltagere.
  • mærker personlige grænser.
  • opnår sikkerhedsmæssige og tekniske færdigheder relateret til klatring og pionering.
  • styrker refleksion over bæredygtighed, trosliv og samfundsliv.

Hele filosofien er baseret på, at det skal være på naturens præmisser, hvilket fx vil sige, at skoven skal stå som urørt, efter træhusene er taget ned.

 

Se flere billeder her

 

 

Vil du vide mere?

Kontakt arbejdsgruppen