Scroll

To store verdensbevægelser

Som KFUM og KFUK’ere er vi en del af et unikt globalt fællesskab - de to verdensbevægelser YMCA (KFUM) og YWCA (KFUK). YMCA og YWCA arbejder i mere end 120 lande verden over. YMCA er verdens største ungdomsbevægelse og YWCA verdens største kvindebevægelse. I Danmark er KFUM og KFUK én samlet bevægelse (det har vi officielt været siden 1976). I langt de fleste andre lande i verden er der tale om to selvstændige bevægelser.

Inspiration og samarbejde

KFUM og KFUK i Danmark henter via medlemskabet af de to verdensbevægelser inspiration til arbejdet i Danmark, ligesom vi har etableret samarbejde med andre KFUM og KFUK-foreninger over hele verden.

Det globale udsyn giver os også de bedste forudsætninger for at forstå og leve i en kompliceret globaliseret verden.

Vi er en del af YMCA

KFUM og KFUK er en del af World YMCA, som med sin grundlæggelse i 1844 er en af de ældste og største ungdomsbevægelser i verden. YMCA er aktiv i 120 lande og når årligt 64 millioner mennesker. Globalt set er der mere end 7.000 lokale afdelinger af YMCAs over hele verden, vidt forgrenet i by og land - et fintmasket lokalt netværk world wide.

YMCA har igennem mange år øvet indflydelse på FN og er formel høringspart i forhold til FN på områder, der vedrører unge.

Vi er en del af YWCA

KFUM og KFUK er en del af YWCA, verdens største kvindebevægelse, som kæmper for lighed mellem mænd og kvinder i mange af verdens mest udsatte lande.
Det er en organisation med mennesker, og i særlig grad kvinder, som er enormt stærke og dygtige til at stå frem og fortælle om deres sag. Både i det lokale og det internationale, heriblandt FN.

Grundlæggelsen af YMCA

Hør i denne video historien om, hvad grundlæggeren  George Williams ville med YMCA, og hvad vi kan lære af ham i dag.

Grundlæggelsen af YMCA

Empowering young people

YMCA arbejder ud fra sloganet Empowering Young People. Hør i denne video om ånden fra YMCA, som ligger mellem linjerne i KFUM og KFUK.

Empowering young people