Palæstina i bevægelse

Hver år arrangeres der i Betlehem det såkaldte Palæstina Maraton, som sætter fokus på palæstinenseres manglende bevægelsesfrihed. Her deltager folk fra hele verden for at løbe i solidaritet med palæstinenserne. 

Scroll

Kom tæt på hvad der rører sig i Palæstina

Palæstina i bevægelse er en rejse arrenget af KFUM og KFUK i samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp og Unitas. Det er en rejse for folk i alle aldre. Her kan man løbe med på forskellige distancer, eller melde sig som frivillig til maratonet. Desuden vil man på rejsen komme på forskellige dagsture med besøg i bl.a. Jerusalem og Hebron. 

Udover maratonet består rejsen af forskellige dagsture. Her kommer man helt tæt på KFUM og KFUK og Folkekirkens Nødhjælps udviklingsprojekter.
Det kan blandt andet bestå i at plante oliventræer med lokale bønder, besøge unge aktivister i Jerusalem og snakke med beboerne i en ødelæggelsestruet beduinlejr. 

Udover at blive klogere på livet i Palæstina, vil deltagerne også få mulighed for at opleve palæstinensisk kultur, smage sig vej gennem det palæstinensiske køkken og stifte bekendtskab med den smukke natur.
Deltagerne vil derfor ikke kun vende hjem med nye perspektiver på Palæstina, men også med en stor sanseoplevelse i bagagen.