Rejser til Taizé

KFUM og KFUK arrangerer hvert år en rejse til Taizé i Sydfrankrig. 

Scroll

Et økumenisk broderfællesskab

I Taizé kan du opleve et økumenisk broderfællesskab, hvor omkring 100 brødre og gæster fra hele verden samles i smukke omgivelser til fordybelse, nærvær og givende samtaler.

En uge med tid

Forestil dig en uge langt væk fra hverdagens tempofyldte stress og jag i en lille sydfransk landsby, hvor efterårssolen lyser gyldent og mildt hver dag.

Forestil dig en uge med masser af tid til stilhed, personlig refleksion, bøn og sang.

Forestil dig en uge med samtale og fællesskab med unge fra hele verden.

Det er det, du finder i Taizé, og hvert år sender vi en bus afsted med unge mennesker til Bourgogne, der vil opleve netop det.

Økumenisk fællesskab i Taizé

I 1940 kom Broder Roger til landsbyen, og han startede et broderfællesskab, som skulle gøre forsoning og fred til en levende virkelighed midt i 2. verdenskrigs store nød.

I dag holder cirka 100 brødre til i Taizé. Brødrene kommer fra hele verden og fra vidt forskellige kirker, og Taizé besøges hvert år af tusinder unge mennesker. Dette skaber forståelse og venskaber på tværs af lande-, kirke- og kulturgrænser.

Fællesskab og stilhed

At rejse til Taizé giver dig mulighed for at opleve et enestående fællesskab med kristne fra hele verden og få ny inspiration igennem samtaler og samvær med andre.

En typisk dag i Taizé er bygget op omkring tre gudstjenester (morgen-, middags-, og aftenbøn). Gudstjenesterne består bl.a. af skriftlæsninger, enkle flerstemmige, meditative sange, bøn og stilhed.

Ud over gudstjenesterne deltager du i bibeloplæg, samtalegrupper og hjælper til med let praktisk arbejde. Der er også mulighed for at synge med i koret eller tilbringe hele ugen i stilhed.

Brødrene opfatter deres gæster som en slags pilgrimme, og de forventer, at alle deltager i programmet i Taizé.

Læs

Rejseberetning fra Taizé her