Billede af: Den danske delegation

Rejseberetninger

Rejseberetning: Med toget til llimakonference i Katowice

1200 km, 11 timer, 4 togture, 2 madpakker og 1 musikquiz, så er man i Katowice. I december tog vi toget til det sydlige Polen for at deltage i COP24.

Lena Lykkegaard Laursen

COP er en årlig konference, hvor de 198 lande, der har skrevet under på FN’s konvention om klimaforandringer, mødes. Men COP er ikke kun midaldrende mand i jakkesæt, der forhandler bag lukkede døre. Sideløbende mødes foreninger, forskere, aktivister og virksomheder for at fortælle om deres arbejde med klima og for at følge forhandlingerne.

Unge bekymrer sig om klimaet

Siden 2014 har YMCA også været repræsenteret på COP. Nogle deltagere har akkreditering til at deltage i forhandlingerne, hvor de forsøger at få unges stemmer hørt. Andre arbejder med, hvordan vi kan arbejde med klima lokalt i YMCA. Flere store undersøgelser viser, at klimaforandringerne er en af ungdommens største bekymringer. Derfor er miljø også et af YMCA’s fire fokusområder.


I YMCA kæmper vi for klimaet – sammen

Men det kan virke uoverskueligt og ligegyldigt at involvere sig, når man tænker på omfanget af problemet. Hvad nytter det, at jeg sorterer mit affald, hvis USA trækker sig fra klimaaftalen? Ser man sine egne handlinger i isolation, er det nemt at blive apatisk. Men når vi mødes i YMCA, bliver det tydeligt, at vi netop ikke handler alene, og vi inspirerer og påvirker hinanden i højere grad, end vi måske lige tror. Derfor tager vi opløftede og optimistiske hjem fra COP. For vi har mødt andre unge, som utrætteligt kæmper den samme kamp, og som minder os om, at dette er en bevægelse som bare vokser. Så hvorfor ikke tage toget næste gang, du skal rejse i Europa? Det kan anbefales!

Relatererde artikler

Se alle artikler