Billede af: Dagmar Bech Hansen

Rejseberetninger

Rejseberetning: Y-Glocal er en intens læringsrejse

“Globale Udfordringer - Lokale Handlinger”. Sådan lyder sloganet for Y-Glocal, som blandt andet arrangerer kurser mellem unge fra Cameroun, Sydafrika og Danmark med netop dette hovedtema.

Solvej Lynge

Dagmar Bech Hansen, 3.g-elev på Brønderslev Gymnasium, var blandt de fem danskere, der deltog på Y-Glocals rejse tilbage i februar. Den fandt sted i Camerouns hovedstad, Yaoundé, og strakte sig over seks dage eksklusiv rejsedagene.

Formålet med turen var at få nogle redskaber og noget viden om, hvordan man kan hjælpe til med at bekæmpe de globale udfordringer hjemme i sit lokalsamfund. Og det lykkedes:

”Jeg har fået konkrete organisatoriske værktøjer med fra kurset, som jeg kan bruge til at starte nye initiativer op. Jeg har også fået større viden om verdensmålene, som jo er højaktuelle herhjemme. Derudover har mødet mellem to kulturer, der på nogle punkter er meget anderledes, men på andre punkter meget ens, fået sat nogle nuancer på dét at være ung og kristen.”

Jeg har fået sat nogle nuancer
på dét at være ung og kristen.

Dagmar fortæller yderligere, at en af de helt store forskelle var, at de afrikanske unge var langt mere bevidste om deres kristenhed, og de fortalte gerne om, hvordan de var kommet til at tro. En af de andre kulturelle forskelle, hun oplevede dernede, udover den anderledes mad, var, at de unge fra Cameroun og Sydafrika sagtens kunne finde på at spørge lidt mere direkte ind til hende, end vi som danskere måske ville have gjort:

”Og jeg ville ønske, at jeg havde gjort det samme. Spurgt ind til stort og småt, og måske endda om deres holdninger til etiske spørgsmål om abort, homoseksualitet og skilsmisse.”

Dagmar kigger tilbage på en tur med et vellykket helhedsindtryk. En tur præget af en masse intens undervisning, men også sjov og leg i bedste KFUM og KFUK-stil. Hun fortæller her, hvorfor du bør overveje at tage med:

“Du bør tage med på turen, fordi du får en helt vild fed oplevelse, hvor du møder helt vildt seje mennesker, ser et fuldstændigt fremmed land og får brugbare værktøjer med dig. Derudover er det virkelig fedt at kunne komme hjem til sin egen lokalforening og få lov til at gøre noget konkret med de kompetencer, som man har lært.”

Relatererde artikler

Se alle artikler