Lokalt

En klimaorienteret RELEASEFEST

2020 har været et år, som har udfordret mange begivenheder, sammenkomster og fællesskaber ved at begrænse fysisk samvær. Også Ten Sing MGP har været hårdt ramt af den coronaprægede virkelighed, vi står i. Men en aflysning kunne ikke komme på tale! Heldigvis var det intet problem for Ten Sing’erne at skabe virtuel feststemning, der nåede helt ud på den anden side af skærmene.

Agnes Olander

ONLINE RELEASE PARTY

Efter først at være blevet udskudt fra den oprindelige dato i marts til at skulle finde sted i efteråret, blev det alligevel ikke muligt at afholde arrangementet som planlagt. Men alt det hårde arbejde skulle ikke være spildt, og der blev derfor i stedet afholdt Ten Sing MGP 2020 den 31. oktober – dog i et nyt og endnu ikke afprøvet format. Nemlig i form af et “Online Release Party”, hvor Ten Sing-grupperne hver især havde optaget deres MGP-sange og indsendt dem, således at de sammen kunne blive frigivet online. På den måde kunne alle mødes og høre hinandens MGP-sange, men hjemme fra hver enkelt gruppes Ten Sing-mødested.

Selve aftenen bød på klima-kahoot, stjerneløb, røgmaskiner, festhatte og selvfølgelig de eminente MGP-sange fra Ten Sing-grupperne. I alt fem Ten Sing-grupper deltog til arrangementet og bidrog til den digitale Ten Sing stemning, som nåede hele vejen ud på den anden side af skærmen på trods af småproblemer med teknikken og det online format.

Korsang

Ten Sing MGP kan nemlig det, som alle lejre, festivaler og nationale begivenheder i KFUM og KFUK kan - og det er at skabe fællesskab på tværs af de lokale foreninger og minde os om, at vi er større, end dem vi mødes med til hverdag.

AT AFLYSE ELLER IKKE AT AFLYSE?

Da det i starten af oktober stod klart for arbejdsgruppen, at det endnu en gang ikke ville kunne lade sig gøre at afholde Ten Sing MGP 2020 efter den kendte opskrift, blev det hurtigt besluttet, at en fuldstændig aflysning ikke kunne komme på tale.

Ten Sing MGP kan nemlig det, som alle lejre, festivaler og nationale begivenheder i KFUM og KFUK kan – og det er at skabe fællesskab på tværs af de lokale foreninger og minde os om, at vi er større, end dem vi mødes med til hverdag. Og hvis vi aflyste MGP’et, ville vi endnu en gang skulle udskyde dette fællesskab.

Samtidig ville vi gerne anerkende alt det hårde arbejde, hver enkelt Ten Sing’er havde lagt i at forberede sig til Ten Sing MGP, og give grupperne mulighed for at forløse det arbejde, selvom det ikke ville være i det kendte liveshow-format, som vi plejer. Derfor kom vi frem til, at det både var mest hensigtsmæssigt, men forhåbentlig også forløsende, at afholde arrangementet virtuelt. Det er klart, at et online format ikke kan erstatte en hel weekend, men det kan give mulighed for at blive mindet om hinanden, og det som Ten Sing også kan, når mange mennesker mødes.

 

EN KLIMAVENLIG LØSNING

Temaet for Ten Sing MGP 2020 var “klima og miljø. Det blev valgt, fordi emnet er meget oppe i både medierne og manges hverdagssamtaler. Derfor tænkte vi, at det var et emne, som deltagerne ville have opbygget en holdning til hjemmefra. På den måde ville disse holdninger og potentielle løsninger blive skrevet ned i deres MGP-sange og måske relatere Ten Sing til resten af verden.

Så på trods af verdens ydre omstændigheder lykkedes det for en stund at samles på tværs af både Ten Sing-grupper og internetforbindelser. Men forhåbentlig bliver næste gang, alligevel, i det virkelige liv!

Relatererde artikler

Se alle artikler