Billede af: KFUM og KFUK i Aarhus

Festival

De frivillige styrer rattet bag WD’23

Arbejdet med Wonderful Days’23 er så småt igang, og festivalchefterne, Gertrud Payal Pilegaard Thomsen og Kirstine Ravnsholt Riis, er begge enige; det er de frivillige, der skaber festivalen!

Stine Kjær Bredtoft

Ingen festival uden frivillige

Ifølge de to festivalchefer er det de frivillige, der sætter rammerne og også dem, der er med til at skabe den gode stemning og ånd, som Wonderful Days er. 

“Man ved, at alle har investeret deres tid og deres engagement helt frivilligt. Og det tror jeg bare smitter helt vildt meget af på helheden af festivalen og også på den oplevelse, deltagerne får,” fortæller Gertrud Thomsen.  

Festivalcheferne skelner ikke mellem, hvem der yder den mest værdifulde indsats - ALLE frivillige er uundværlige. 

“De frivillige vi har med allerede nu er lige så vigtige, som de der kommer til om et halvt år, og igen de der kommer med under selve ugen. Hvis ikke vi har hver og én med, bliver denne her festival ganske enkelt ikke til noget”, fortæller Kirstine Riis. 

Tre frivillige maend sidder i ladvogn

Du kan skræddersy din frivillig rolle, som du vil

Rammerne for de frivilliges opgaver er ifølge festivalcheferne ret frie. De to fortæller, at opgaverne spænder vidt fra praktiske opgaver med opsætning af pladsen og underholdning på scenen, til kreative aktiviteter med deltagerne og køkkentjanser. Der er en rolle til hver type og hvert temperament. Det vigtigste er blot, at man har lysten til at være med og har det sjovt undervejs. 

Og selvom rollerne og opgaverne har et udgangspunkt, er der mulighed for at bryde rammerne. Gertrud Thomsen forklarer; 

“Har man lyst til at tage bolden og løbe derudaf, så kan man få lov til det. Og hvis man har brug for at blive taget lidt mere i hånden, så er vi der også til at følge lidt mere på vej.” 

Har man lyst til at tage bolden og løbe derudaf, så kan man få lov til det. Gertrud Thomsen

Vi er godt igang

Et stærkt hold af frivillige har allerede meldt sig til festivalkomiteen.

Rekrutteringen i år er dog foregået på en lidt anderledes måde, nemlig gennem informationsmøder både fysisk og online. 

Gertrud Thomsen fortæller, “Vi ville gerne ud over det her med, at man bare prikker folk på skulderen. Vi kender begge mange dygtige folk, men der er også mange vi ikke kender. (...) Jeg synes, at det er et vigtigt signal at sende, at selvom man ikke lige kender dem, der sidder på de højere poster, så kan man godt få en fod indenfor alligevel.”

Kirstine Riis tilføjer, at engagementet derfor virker anderledes blandt de frivillige i år. Det giver folk mere blod på tanden, at de er kommet af egen lyst og vilje. Og det med at få lov til at få et indblik i maskinrummet bag Wonderful Days giver folk, navnligt hende selv, en kæmpe motivation til at gøre sig mere umage og tage ejerskab over festivalen. 

 

Det er fedt at være frivillig på WD - kom med! 

Både Gertrud Thomsen og Kirstine Riis har selv været med som frivillig på Wonderful Days før, og de synes det er en hel fantastisk fed oplevelse. Det er særligt det sociale aspekt, der trækker i dem for at komme med, men de understreger også, at du som frivillig går derfra med mere en gode oplevelser i rygsækken. Du lærer, hvad det vil sige at være en god holdspiller, du lærer at planlægge og koordinere samt håndtere mindre krise-situationer, og måske finder du ud af, at de bedste samarbejdspartnere ikke altid nødvendigvis behøver at være dine bedste venner. 

fire frivillige med armene om hinanden

Rygsækken kan næsten ikke lukkes af gode oplevelser og egenskaber, når Wonderful Days pakker sammen, men det kræver et stærkt hold af frivillige, for at nå dertil. Det første spadestik er taget, men du har stadig rig mulighed for at hoppe med og blive en del af hjulene bag Wonderful Days’23! 

Relatererde artikler

Se alle artikler