Billede af: Daniel Roved Langgaard

Festival

Wonderful Days: Det er fællesskabet og den gode stemning, der trækker for de frivillige

For Marius Josiassen, Helle Hauge og Lasse Kjær, der alle har været med som frivillige på Wonderful Days før, har selve frivillig-opgaven været underordnet. Det har været hyggen og fællesskabet, der har båret deres engagementet og lysten til at være med.

Stine Kjær Bredtoft

Hvorfor tage med som frivillig på Wonderful Days

Det er hverken tvang eller ønsket om at pynte CV’et, der trækker, når de unge melder sig som frivillige på Wonderful Days, tværtimod. 

For Marius Josiassen, Helle Hauge og Lasse Kjær, som alle tre var frivillige på Wonderful Days i 2021, har motivationen derimod været fællesskabet og stemningen, der findes netop på Wonderful Days. Opgaverne blev blot en hygge-aktivitet, fordi det skete sammen med gode folk. Marius Josiassen, der eksempelvis brugte meget af tiden på at stå nede i café-teltet, fortæller;

“Jeg tror på et tidspunkt, at vi fik at vide, at vi også skulle gå ud og opleve noget andet, men man havde jo ikke rigtig behov for pause, man var jo bare sammen med sine venner og folk, man synes var nice - så det føltes jo ikke som arbejde eller en opgave - det var bare noget, man hyggede sig med.” 

Og for Lasse Kjær, der skal med som frivillig igen, er det blevet en ren og skær selvfølge at troppe op som frivillig, fordi det er hans mulighed for at komme med på Wonderful Days og gense hele slænget; 

Jeg har tilmeldt mig som frivillig fordi, man jo skal have en eller anden undskyldning for at komme med på Wonderful Days, når man over 19-20 år. Det er jo netop på grund af fællesskabet, at jeg gerne vil med på Wonderful Days igen og igen, det er jo for at være sammen med alle de andre frivillige, der også kommer. Lasse Kjær

 

Et hyggeligt indslag i sommerferien 

For de unge frivillige er Wonderful Days altså ikke en sur pligt men en hyggelig måde at bruge sin sommerferie på blandt andet på grund af fællesskabet men også på grund af muligheden for at lave nærmest ALT. For på Wonderful Days er der plads til action og en ramme til at gøre nogle gakkede ting, man ikke gør andre steder, fortæller Helle Hauge. 

“Wonderful Days-rammen er bare sjov og ballade mere end, hvis man fx tog i sommerhus - her ville man nok ikke lige finde på at lave en eller anden kæmpe stor glidebane og spille høvdingebold på den,” forklarer Helle Hauge.

En bedre oplevelse, når man har en finger med

Men oplevelsen og den gode stemning på Wonderful Days sker ikke af sig selv. Det er båret af frivillige, som nyder deres tjans, fordi de er med til at skabe noget fedt for nogen andre.

“Det giver bare virkelig god mening at lave noget for nogen unge - man kan se, hvor meget de sætter pris på det,” siger Helle Hauge.

Derudover er rammerne på Wonderful Days med til at give de unge frivillige en stor grad af ansvar for selve festivalen, og der er mulighed for, at man kan have stor indflydelse, fortæller Lasse Kjær. 

“Det der er med til at gøre det sjovt er, at der ikke står nogen og siger; du skal det, og du skal det. Selvfølgelig har vi nogle overordnede rammer, budget og sådan nogle ting, men det er os unge mennesker, der står for at bestemme, hvordan Wonderful Days skal være som helhed,” fortæller Lasse Kjær.  

Wonderful Days er altså ikke kun en festival for deltagerne men i lige så stor grad en festival for de frivillige.

Man kan bare mærke, at alle er der for at have det fedt og skabe en god oplevelse for hinanden. Specielt det, at der er så mange, der gider at lægge energi i at bygge det op, det gør bare, at det er nemt at nyde og være med til. Marius Josiassen

 

Opgaver for enhver smag 

Opgaverne man kan melde sig på som frivillig på Wonderful Days er mange og varierer meget både i forhold til deltager-kontakt, forberedelse og graden af ansvar. 

Helle Hauge var i ‘21 Festivalguide. Opgaven hér indebar, at man sammen med en anden havde ansvaret for en gruppe unge deltagere, hvor man skulle lave forskellige aktiviteter, som spændte fra dybere snakke om religion og eksistens til fjol og spas på festivalpladsen. Opgaven krævede ingen forberedelser, fortæller Helle Hauge, men lysten til at være social og involvere sig med andre mennesker var et must. 

Marius var i ‘21 meget nede i café-teltet. Udover det, var han med i journalist korpset, hvor han var med til at interviewe og skrive artikler under hele festivalen. Ingen af opgaverne krævede forberedelse før festivalen. 

For Lasse Kjær, der sidste gang i ‘21 var frivillig i Tensing teltet, er opgaven i år noget mere praktisk. Han har nemlig valgt at sidde med i udvalget ‘Praktisk’, som sørger for at bygge festivalpladsen op med alt, hvad det indebærer. 

Se alle opgaver til WD’23 her

Relatererde artikler

Se alle artikler