Billede af: Henrik Vinther Krogh

Himmelske Dage i Roskilde 2022

Fire dage med fællesskab, inspiration, tro, kulturmøde og debat. KFUM og KFUK byder ind med et stærkt internationalt program om Palæstina, Belarus, klima, køn, menneskerettigheder mm.

Dato og tidspunkt torsdag 26. maj 2022 kl. 09:00 -
søndag 29. maj 2022 kl. 21:00
StedRoskilde centrum og Musicon
TILMELDINGSFRIST onsdag 11. maj 2022 Kl. 23:59

Himmelske Dage er en økumenisk festival, der finder sted hvert tredje år. Det betyder, at det er et samarbejde mellem forskellige kristne kirker, organisationer og foreninger. Her kan du opleve over 400 events om tro, samfund, musik, kunst og selvfølgelig andagter og gudstjenester. Det er en slags Folkemøde om tro, kristendom og kirkens engagement i verden. På Musicon i Roskilde er der tilrettelagt et særligt program for unge. Musicon er Roskildes kreative bydel, hvor der er plads til det skæve, eksperimenterne og kreativitet! Der vil være koncerter. Her byder KFUM og KFUK ind med et stærkt internationalt program på engelsk.

Overblik over KFUM og KFUK's bidrag til program på Himmelske Dage

Torsdag den 26. maj
16.30 - 18.00
Outcry from Belarus: How does the church respond as the citizens of Belarus face persecution and violence enacted by their so-called president? (Musicon)

20.00 - 21.30
The Situation in Betlehem/Palestine – and the meaning of 'Creative resistance’ (Roskilde Bibliotek - joint event with Friends of Bethlehem Denmark)

Fredag den 27. maj
13.00 - 14.30
Life under Occupation - Two young Palestinians will help us understand the facts on the ground in Palestine: Oppression, apartheid and daily violations of both civil and human rights. (Workshop at Musicon)

15.00 - 16.30
Sustainable Faith: The world’s sustainability crisis is fundamentally a spiritual crisis. Two youths from Sweden will enlighten us about eco-theology from a franciscan and a non-anthropocentric perspective. (Musicon)

16.00 - 17.00
Forbøngudstjeneste for fred og retfærdighed i Palæstina (Gl. Vor Frue Kirke)

17.00 - 18.00
Theology and Human Rights: How religious youth leaders can promote and protect human rights (Musicon)

Lørdag 28. maj
12.30 - 14.00
Palestine and the people in power: Sit Down with MEP Margrethe Auken and Bishops Marianne Christiansen and Henrik Stubkjær. The moderator of the talk will be Professor of Theology, Peter Lodberg (Roskilde Bibliotek - joint event with Friends of Bethlehem Denmark)

12.30 - 13.30
Gender perspectives: How can the church and world be challenged by the marginalized? (Musicon)

14.15 - 15.30
Kairos Palestine - a Cry for Hope from Palestinian Christians

14.30-15.15
Fællesklang korworkshop for alle! Kom og vær en del af Fællesklang-koret for en stund, hvor vi skal synge et par fede hits sammen og gi' den max gas! Fællesklang er et af Danmarks største ungdomskor. Kom og syng dig glad i låget!

18.00 - 19.00
Theology of Belonging: The Kingdom of God is a seat around the table

NB: Der kommer yderligere information om ovenstående program på Himmelske Dages hjemmeside https://himmelskedage.dk/

Praktisk information

En tilmelding her skaffer dig primært et deltagerarmbånd til Himmelske Dage i Roskilde. Det giver dig også mulighed for at tilvælge overnatning i KFUM-Huset på Amager. Overnatning er ofte en praktisk udfordring under Himmelske Dage, så KFUM og KFUK har sørget for, at du (og din gruppe) kan overnatte i KFUM-huset. Deres lokaler er på den måde være en slags base, hvor du kan blive en del af en gruppe, som følges ad fra Amager til Roskilde om morgenen og tilbage igen om aftenen. Der er desuden et godt køkken til at lave jeres egen morgenmad - og en bager lige i nærheden. I vil som udgangspunkt skulle klare jer selv, men bliver selvfølgelig budt velkommen og vist til rette. Der vil være en nøgleboks, så I selv kan komme ind og ud. Ligeledes skal I selv tage offentlig transport fra Amager til Roskilde, som do

g er relativt enkelt. Den transport er ikke inkluderet i prisen. Kort sagt er det et godt og billigt sted at sove.

Ved spørgsmål angående overnatning i KFUM-huset: Kontakt Filip Hove Kristensen på fhk@kfum-kfuk.dk

Når først I er i Roskilde kan I selv sammensætte jeres program for dagen ved hjælp af Himmelske Dages program af over 400 forskellige events, som du kan finde på hjemmesiden www.himmelskedage.dk

NB: De mere end 400 events lægges løbende på Himmelske Dages hjemmeside.

Da KFUM og KFUK er værter for gruppen af internationale gæster, som er i spil under ovennævnte program, er der en gruppe af frivillige, som følges med med dem og sørger for at de konkrete events forløber som de skal. Som deltager på Himmelske Dage har du derfor også mulighed for at mødes med unge fra Palæstina, Sverige og Storbritannien. 

Du kan også være med i gruppen som følges med dem – læs mere om det her: https://kfum-kfuk.dk/vaer-med/bliv-frivillig/bliv-ung-vaert-for-andre-unge-til-himmelske-dage/ 

Ved spørgsmål kontakt

Morten Stensig Sørensen