Kort om os

Scroll

Empowered by hope

I KFUM og KFUK får børn og unge livsmod og handlemuligheder i forhold til tro og samfund. 

Vi skaber fællesskaber om globalt udsyn, de store spørgsmål i livet og meningsfulde aktiviteter.

Det betyder, at børn og unge oplever, at de kan: 

- tro på Gud
- være sig selv
- gøre en forskel for andre
- arbejde for en bedre verden

Empowered by hope

En del af YMCA og YWCA

KFUM og KFUK er en del af verdens største og ældste ungdomsbevægelse, YMCA, og verdens største kvindenetværk, YWCA. 

Som medlem af KFUM og KFUK har man mulighed for at indgå i fællesskaber med andre unge fra hele verden. Man kan engagere sig i udviklingsprojekter for verdens fattige, tage på studierejser eller være frivillig på internationale events og camps.

Læs mere om vores globale fællesskaber

Stort frivilligt engagement

KFUM og KFUK er båret at et stort frivilligt engagement. Man kan være frivillig i KFUM og KFUK på mange forskellige måder - og gøre en forskel for børn og unge samtidig med, at man er en del af et inspirerende og sjovt fællesskab.

Læs mere om at være frivillig

YMCA World Council i Danmark

I juli 2022 fik KFUM og KFUK i Danmark besøg af hele verden, da mere 2.200 deltagere fra mere end 50 lande deltog i det firårige YMCA World Council. Aarhus var værtsbyen, hvor det internationale verdensrådsmøde blev afviklet, og der blev diskuteret og vedtaget nye formænd, forslag og meget andet.

“Når vi er værter for YMCA World Council i Danmark, er det med en stærk ambition om at give det bedste af KFUM og KFUK til verden og at tage det bedste af verden ind i KFUM og KFUK,” fortæller Gritt Rhinstrøm Kristensen, formand for World Council styregruppen.

Læs mere om det store verdensrådsmøde hér

Medlemstal og årlig kontakt

KFUM og KFUK har cirka 9.000 medlemmer i Danmark, heraf 1.500 frivillige ledere fordelt på 110 foreninger i hele landet.

Hvert år er vi i berøring med ca. 75.000 mennesker, og 13.000 børn og unge under 30 år deltager hvert år i længerevarende aktiviteter og fællesskaber, som KFUM og KFUK står bag.

En stor KFUM-familie

KFUM og KFUK står for Kristelig Forening for Unge Mænd og Kristelig Forening for Unge Kvinder. KFUM og KFUK har eksisteret siden 1878 og er den ældste af en række forskellige KFUM og KFUK-organisationer i Danmark.

Der findes otte selvstændige organisationer med rødder i KFUM og KFUK, der udover os bl.a. tæller KFUM-Spejderne, KFUKs Sociale Arbejde og Y’s Men. Organisationerne løser vidt forskellige opgaver, men de har en fælles arv og bygger alle på et stort frivilligt engagement.

Læs om de otte organisationer